Skovbrande: To lig fundet i nedbrændte huse

Fem mennesker er foreløbig bekræftet døde i Californiens skovbrande

Redningsfolk finkæmmer ruinerne i Lake County i Californien. (Foto: AP)
Redningsfolk finkæmmer ruinerne i Lake County i Californien. (Foto: AP)

Redningsfolk har bjærget yderligere to lig fra ruinerne i Lake County, Californien, som de seneste uger har været hærget af voldsomme skovbrande, skriver Associated Press.

Dermed er det samlede antal omkomne efter brandene nået op på fem personer. To personer savnes fortsat, mens tusinder er blevet evakueret fra deres hjem.

To skovbrande var fortsat aktive torsdag, men regn og køligere vejr har hjulpet brandvæsnet med at bekæmpe ildebrandene, der i alt har fortæret 800 huse.

De to lig er endnu ikke blevet identificeret, men myndighederne formoder, at der er tale om to mænd, hvoraf den ene var 69 år.

Ligene blev fundet tæt på, hvor 72-årige Barbara McWilliams brændte ihjel i sidste uge. Den skleroseramte kvinde var ikke i stand til at flygte, da hendes hus blev flammernes bytte.

Ann Howell, 83, og William Schick, 63, må midlertidigt bo i telt, efter at de blev evakueret fra deres hjem i Lake County. (Foto: AP)
Ann Howell, 83, og William Schick, 63, må midlertidigt bo i telt, efter at de blev evakueret fra deres hjem i Lake County. (Foto: AP)
 

Gary Herrin bliver overmandet af følelserne, når han ser sit barndomshjem brændt ned til grunden. Her besigtiger han skaderne sammen med vennen Heath Bijsma. (Foto: AP) Samfund - 16. sep. 2015 - kl. 07:51 'Der er intet tilbage ud over aske'

Lake County, der ligger 160 kilometer nord for San Francisco, har mistet knap 600 ejendomme til flammerne.

Lake County-branden har også spredt sig til Napa, men ifølge myndighederne er regionens berømte vinmarker ikke truet.

1400 brandfolk kæmper mod flammerne i det nordlige Napa, men branden er kun en ud af 12 større brande, der har hærget Californien denne sommer.

Siden begyndelsen af august har brandene i det nordlige Californien ødelagt et skovområde større end Bornholms areal.

Brandfolk fortæller, at de aldrig før har oplevet en brand brede sig så hurtigst, men fire års tørke har skabt ideelle betingelser for en omfattende brand.

Krig & katastrofer - 15. sep. 2015 - kl. 12:47 Kuldegysende: Filmer flugt gennem skov i flammer