Annonce:
Annonce:

Skud lyder i syrisk grænseby kort efter våbenhvile

Torsdag aften indgik USA og Tyrkiet en aftale om, at kampene i det nordøstlige Syrien skulle indstilles

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Dagen efter at Tyrkiet indgik en aftale om våbenhvile og lovede at indstille kampene i det nordøstlige Syrien i fem døgn, er der meldinger om skud i den syriske grænseby Ras al-Ain.

Det oplyser en journalist fra nyhedsbureauet Reuters. Vedkommende befinder sig i den tyrkiske by Ceylanpina, der ligger lige ved grænsen.

Journalisten melder, at der skulle være tale om skud fra maskingeværer.

Også Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder (Sohr) oplyser, at der er opstået "sporadiske" kampe i Ras al-Ain.

- Der er sporadiske artilleriangreb, og man kan høre skyderier i byen Ras al-Ain, siger Sohr-leder Rami Abdul Rahmad ifølge nyhedsbureauet AFP.

Torsdag aften meddelte USA's vicepræsident, Mike Pence, at Tyrkiet og USA havde indgået en aftale. Det skete efter et møde med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Annonce:

Her blev det besluttet, at de syriske kurdere skulle trække sig ud af en såkaldt sikkerhedszone.

USA har fået forsikringer fra den kurdiske YPG-milits om, at den vil trække sig tilbage bag en linje 32 kilometer fra grænsen.

Det bliver først og fremmest tyrkiske styrker, der opretholder sikkerhedszonen på syrisk territorium. Det fremgår af den fælles udtalelse fra USA og Tyrkiet.

Desuden har den tyrkiske regering fået med i aftalen, at YPG skal opgive sine tunge våben. Gruppens positioner skal desuden ødelægges. Det har længe været et tyrkisk ønske, skriver Reuters.

Tyrkiet indledte sin offensiv i Tyrkiet onsdag i sidste uge.

Offensiven er rettet mod YPG-militsen, som ifølge Tyrkiet er en terrorgruppe. Tyrkerne mener, at YPG er tilknyttet gruppen PKK, som er på EU's terrorliste.

YPG har været en vigtig allieret for USA under krigen i Syrien.

Annonce:

Torsdag oplyste Sohr, at Tyrkiets offensiv har kostet 72 civile livet. Blandt dem er 21 børn. Også 400 soldater er blevet dræbt.

Omkring 300.000 civile er sendt på flugt fra offensiven, vurderer Sohr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: