Skud og eksplosioner nær præsidentpalads

Ifølge øjenvidner er der udbrudt kampe flere steder i Yemens hovedstad. Indbyggere flygter ud af byen

Skud og eksplosioner kan mandag høres i Yemens hovedstad, Sanaa. Der er angiveligt opstået kampe mellem den yemenitiske hær og shiamuslimske Houthi-militsfolk.

Det beretter flere øjenvidner til nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Skud fra automatrifler og granater kan høres tæt ved præsident Abd-Rabbu Mansour Hadis palads, men det er uvist, om præsidenten befinder sig i paladset.

Mange militsfolk og regeringsstyrker befinder sig i gaderne omkring præsidentpaladset, og flere indbyggere i Sanaa er flygtet ud af byen.

Kampene er ikke bekræftet fra officielt hold.

Houthi-militsen har i mange år kæmpet mod regeringen i Sanaa og har siden september kontrolleret en række områder i Yemen, heriblandt dele af hovedstaden.

I september indgik militsen imidlertid en aftale med præsidenten om dannelsen af en ny regering, hvor flere Houthi-folk blev udnævnt til rådgivere for præsidenten. Aftalen betød samtidig, at militsen skulle trække sig væk fra en række centrale statslige institutioner, som de havde besat.

Ud over regeringens soldater kæmper Houthi-militsen med al-Qaeda i Yemen, der for nylig tog skylden for terrorangrebet mod det franske satire-magasin Charlie Hebdo.