Sonar afslører muligvis flyskrog i Javahavet

Eftersøgningshold har lokaliseret genstand på 10 meter på bunden af havet. Det kan være AirAsia-fly

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Eftersøgningshold i Indonesien mener, at de søndag har sporet skroget fra det AirAsia-fly, der 28. december styrtede ned i Javahavet med 162 personer om bord.

Skroget skal være fundet ved hjælp af sonar, og dykkere var søndag i færd med at undersøge signalerne.

Ifølge lederen af eftersøgningsindsatsen har sonarskanninger af havbunden afsløret en genstand på omkring 10 x 4 x 2,5 meter.

Myndighederne mener, at der er en god chance for, at flyets sorte bokser befinder sig tæt på skroget, siger de til Reuters.

Lørdag lykkedes det ved hjælp af store flydeballoner at bjærge halepartiet fra Airbus-flyet fra bundet af havet.

Halepartiet, hvor de såkaldte sorte bokse normalt opbevares, blev fundet på havbunden 30 meter under overfladen. Ved hjælp af et par gigantiske orange balloner og en kran blev halen hævet lørdag og placeret på dækket af et fartøj.

Andre fartøjer i området har opfanget såkaldte pings - signaler - som de mener, stammer fra de sorte bokse.

48 lig er indtil videre blevet bjærget fra Javahavet nær Borneo, og eftersøgningsholdet leder altså fortsat efter flyets skrog, hvor man forventer at finde flere lig.

- Hvis det viser sig at være skroget, vil vi i første omgang bjærge ofrene og herefter lede efter de sorte bokse, siger S. B. Supriyadi, der koordinerer eftersøgningsaktionen.

Kraftig vind og stærk strøm har besværliggjort indsatsen for at nå ned til de andre store dele, som eftersøgningsholdet mener at have lokaliseret.

Hvis det lykkes at finde de sorte bokse, vil det tage op til to uger, før myndighederne kan blive klogere på, hvad der skete, da flyet styrtede ned.