Sorgens konvoj: 16 døde teenagere vender hjem

Tre måneder efter fly-tragedie kan tyske forældre omsider begrave deres børn

De hvide rustvogne kørte fra lufthavnen i Düsseldorf til Haltern, hvor de tyske teenager gik i gymnasiet. (Foto: AP)
De hvide rustvogne kørte fra lufthavnen i Düsseldorf til Haltern, hvor de tyske teenager gik i gymnasiet. (Foto: AP)

En konvoj med hvide rustvogne kørte onsdag til Haltern i Tyskland med ligene af 16 gymnasieelever, der mistede livet i Germanwings-tragedien i marts.

Dermed får forældrene til de tyske teenagere mulighed for at begrave deres børn efter knap tre måneders ventetid.

De 16 elever gik på Joseph-König-Gymnasium i Haltern og var på vej hjem fra en studietur i Barcelona, da flyet kolliderede med et bjerg i de sydfranske alper.

De franske og tyske myndigheder mener, at andenpilot Andreas Lubitz låste sig alene inde i cockpittet og med fuldt overlæg tog 150 passagerer og besætningsmedlemmer med sig i døden.

Efter et omfattende retsmedicinsk detektivarbejde har de franske myndigheder frigivet foreløbig 44 lig. Germanwings-flyet ramte bjerget med så voldsom kraft, at flyet blev fuldstændig knust. Ingen af de 150 omkomne blev fundet som hele lig.

Ofrenes rester er de første til at blive hjemsendt, efter forsinkelser med fejl på dødsattesterne. (Foto: AP) Krig & katastrofer Fly-ofre hjem - Nu ser familierne kisterne

Elmar Giemulla, advokat for familierne til de 16 gymnasieelever, håber, at udleveringen af kisterne kan hjælpe de pårørende med at komme videre.

- Familierne kan stadig ikke forstå det. De magter ikke at erkende, at deres børn er døde, siger Elmar Giemulla til Associated Press og tilføjer:

- Det bliver brutalt, når de ser kisterne, men det er nødvendigt, for de har brug for at komme videre, og det er kun muligt, hvis de accepterer, at deres børn er døde.

Uddannelsesminister i staten Nord Rhine-Westphalia, Sylvia Loehrmann foran Joseph-Koenig gymnasiet i Tyskland. (Foto: AP) Krig & katastrofer Tysk skoleleder: Vi er mundlamme efter flytragedie

Fly-ofrene kom fra 19 forskellige nationer og vil blive sendt til deres hjemlande i de kommende uger. Halvdelen af ofrene var tyskere, mens 47 personer kom fra Spanien. Den danske ingeniør Søren Berg omkom også i tragedien.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Nyheden om, at 16 elever og to lærere omkom i fly-tragedien, chokerede beboerne i Haltern. (Foto: AP)
Nyheden om, at 16 elever og to lærere omkom i fly-tragedien, chokerede beboerne i Haltern. (Foto: AP)