Sort boks fra Germanwings-fly fundet

Den franske indenrigsminister oplyser, at en af de to sorte bokse fra styrtet Airbus-fly er fundet

Redningsfolk ankommer til stedet

Det er endnu uklart, hvad der fik et Airbus-fly fra tyske Germanwings til at styrte ned i de franske alper tirsdag formiddag, men nu kan efterforskningen komme et vigtigt skridt videre.

Ifølge den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve er den ene af flyets to sorte bokse nemlig fundet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Et fly er styrtet i de franske alper, og det formodes, at alle er ankommet. En tysk skoleklasse var iblandt passagererne. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 24. mar. 2015 - kl. 16:34 Lille by i chok: Tysk gymnasieklasse var ombord på styrtet fly

Indenrigsministeren sagde i forbindelse med annonceringen, at det er et afgørende skridt for efterforskningen. Det er dog ifølge AP endnu uklart, hvorvidt boksen rent fysisk er blevet fundet af efterforskerne, eller om den blot er blevet lokaliseret for senere at blive opsamlet.

Ifølge indenrigsministeren er man i færd med at afsikre området omkring det nedstyrtede fly, så ingen uvedkommende kan få adgang til stedet, hvor efterforskerne skal forsøge at klarlægge, hvad der var skyld i styrtet.

Se også: Lokal fransk politi: Ingen overlevede flystyrt

Alle 150 passagerer ombord på flyet formodes at have mistet livet, og ifølge fransk politi har man ikke i sinde at iværksætte en redningsaktion, idet man vurderer, at det er usandsynligt, at nogen kan have overlevet styrtet.

Hør om ulykken her.

Det er uklart, hvilken af de to sorte bokse, der er blevet indhentet. Den ene af de sorte bokse registrerer al data på flyet, mens den anden optager samtaler, der foregår i cockpittet.

På trods af navnet er den sorte boks ikke sort men derimod orange, blandt andet for at den er nemmere at finde i forbindelse med flystyrt.

150 mennesker formodes dræbt i et flystyrt i de sydfranske alper. Adskillige helikoptere er blevet sat ind for at lokalisere vragresterne. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 24. mar. 2015 - kl. 17:53 Det ved vi om flystyrtet i Frankrig

 

Fakta: Sorte bokse

* De sorte bokse er i virkeligheden orange, for at man nemmere kan finde den - og der er to forskellige.

* Den ene - Flight Data Recorder (FDR) - registrerer flyhastighed, flyvehøjde, kurs, flyets hældning med mere i et længere tidsrum.

* Den anden - Cockpit Voice Recorder (CVR)- optager al kommunikation mellem piloterne indbyrdes og flyvekontroltjenesten.

* De sorte bokse er normalt placeret i halesektionen, og optagelserne er af stor betydning for en havariefterforskning. Begge bokse er altid placeret bagest i flyet, da denne del anses for at være mindst udsat ved ulykker.

* Boksene er fremstillet af rustfrit stål. Hvis boksene havner under vand, aktiveres en ultralydsender, der sender et signal i sekundet i mindst en måned fremover.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere