Spanien registrerer laveste antal coronaofre i over en måned

I Spanien har børn under 14 år søndag for første gang i seks uger fået lov til at gå på gaden og lege

Spanske børn har søndag for første gang i seks uger fået lov til at gå udenfor en enkelt time i løbet af dagen. Foto: Vincent West/Reuters
Spanske børn har søndag for første gang i seks uger fået lov til at gå udenfor en enkelt time i løbet af dagen. Foto: Vincent West/Reuters
Følg Krig & katastrofer

Spanien ser ud til at have knækket landets kurve i forhold til antallet af nye dødsfald blandt personer, der er blevet smittet med coronavirus.

I hvert fald har landet søndag registreret sit laveste antal nye coronadødsfald i over en måned. 288 smittede personer er blevet bekræftet døde, og det tal har ikke været lavere siden den 20. marts.

Det relativt lave tal kommer i en periode, hvor Spanien ligger noget under det niveau fra tidligere, hvor det daglige dødstal kunne lyde på omkring 900.

Tallet for lørdag lød på 378 coronadødsfald.

Spanske børn har søndag for første gang i seks uger fået lov til at gå på gaden og lege. Det sker som led i en gradvis genåbning af samfundet.

Børn på under 14 år må i én time mellem klokken ni om morgen og ni om aftenen være udenfor. De skal forblive inden for en kilometer af deres hjem.

Blandt de børn, der har udnyttet muligheden, er niårige Lucia Ibanez.

- Jeg troede aldrig, at jeg ville savne skolen, men det gør jeg, siger hun.

De spanske skoler er fortsat lukkede.

I alt er 23.190 smittede personer bekræftet døde i Spanien. Det svarer til godt 49 coronadødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Danmark 7,2 coronadødsfald per 100.000 indbyggere.

Spanien er et af de lande i verden, der er allerhårdest ramt af coronavirus. Kun USA og Italien har registreret flere dødsfald blandt smittede personer.

207.634 personer er blevet bekræftet smittet i Spanien.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+