Spaniens coronadødstal stiger en smule efter lave tal fredag

Knap 23.000 personer har mistet livet i Spanien efter at være blevet smittet med coronavirus

Over 223.000 personer er blevet bekræftet smittet med coronavirus i Spanien, der er et af verdens hårdest ramte lande. Foto: Susana Vera/Reuters
Over 223.000 personer er blevet bekræftet smittet med coronavirus i Spanien, der er et af verdens hårdest ramte lande. Foto: Susana Vera/Reuters
Følg Krig & katastrofer

Spanien har det seneste døgn registreret 378 dødsfald blandt personer, der har været smittet med coronavirus.

Det skriver de spanske aviser El Pais og El Mundo.

Antallet af coronadødsfald stiger dermed en smule, efter at der fredag blev registreret 367 døde. Fredagens antal var det laveste den seneste måned.

I alt er 22.902 coronasmittede personer døde i Spanien.

Antallet af bekræftede smittetilfælde er steget fra 219.764 til 223.759.

Kun USA har flere bekræftede smittetilfælde end Spanien på verdensplan. I forhold til dødsfald er Spanien nummer tre på listen efter USA og Italien.

Selv om tallene fortsat er høje i Spanien, så ser krisen også ud til at have toppet for spanierne. Således knækkede kurven for daglige dødsfald tidligt i april efter at have toppet på langt over 900 dødsfald om dagen.

Spanien indførte en omfattende nedlukning og stramme sociale restriktioner i midten af marts for at bremse smittespredningen.

Landets socialdemokratiske premierminister, Pedro Sanchez, varslede tirsdag en mulig gradvis genåbning fra midten af maj.

Torsdag meddelte regeringen, at børn under 14 år fra søndag vil få mulighed for at tage korte gåture uden for hjemmet. Det er første gang, siden 14. marts, at det vil være tilladt for børn at opholde sig uden for hjemmet.

På et pressemøde torsdag undskyldte vicepremierminister Pablo Iglesias over for de mange børn, der har været ramt af de stramme restriktioner.

- Denne indespærring har ikke været let for jer.

- I har været nødt til at stoppe med at gå i skole, stoppe med at se mange af jeres venner og familiemedlemmer, I har måttet lege derhjemme og har ikke kunnet gå udenfor, lød det fra vicepremierministeren.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+