Spansk presseforbund: Tre journalister pist væk i Syrien

Spaniens udenrigsministerium bekræfter kendskab til sagen - siger at man allerede arbejder på den.

Tre spanske freelancejournalister er forsvundet i det krigshærgede Syrien, oplyser det spanske journalistforbund, Fape, til avisen El Pais.

De tre personer var på arbejde i området omkring Aleppo, fortæller formanden for Fape, Elsa Gonzalez.

Spaniens udenrigsministerium bekræfter kendskab til deres forsvinden. Ministeriet siger ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at man i øjeblikket undersøger sagen.

10. juli rejste Jose Manuel Lopez, Antonio Pampliega og Angel Sastre ind i Syrien, og man har ikke hørt fra dem siden 12. juli, oplyser journalistforbundet i Madrid.

- I denne region pågår intense kampe, så der er grund til bekymring, siger Elsa Gonzalez.

- Indtil videre kan vi kun tale om, at de er forsvundet.

Det blev ellers tidligere tirsdag rapporteret af nyhedsbureauet Reuters, at de tre freelancejournalister var taget som gidsler.

To af de tre freelancejournalister har arbejdet for det franske nyhedsbureau AFP, for hvem de blandt andet har dækket krigen i Syrien.

Den tredje, Sastre, har erfaring med arbejde i konfliktzoner.

Syrien blev af gruppen Journalister uden Grænser i 2014 vurderet som det farligste land i verden at arbejde i.

Tre spanske journalister blev bortført i Syrien i 2013. De slap alle på fri fod. Den ene blev tilbageholdt af gruppen Islamisk Stat.

Adskillige journalister har været holdt som gidsler i Syrien de seneste fire år under den konflikt, der brød ud i 2011 og hurtigt eskalerede til en blodig krig med flere hundrede tusinder dræbte.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat har henrettet flere journalister i landet. Nogle af disse henrettelser har gruppen filmet og offentliggjort.

Den danske fotograf Daniel Rye Ottosen sad i 13 måneder som gidsel i Syrien - tilbageholdt af Islamisk Stat. Han slap fri i juni 2014 efter forhandlinger om en løsesum.