Spanske journalister fri efter 10 måneders fangenskab i Syrien

Tre spanske journalister, der blev bortført i Syrien for 10 måneder siden, er nu i sikkerhed i Tyrkiet.

Tre spanske journalister, der blev bortført i Aleppo i det nordlige Syrien for 10 måneder siden, er blevet frigivet, oplyser den spanske regering ifølge flere medier.

Alle tre befinder sig nu i sikkerhed i Tyrkiet, hvor de spanske myndigheder allerede har sendt et fly til for at bringe journalisterne hjem, skriver den spanske avis El Pais.

- Alle tre har det godt, siger en regeringstalsmand ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

De tre journalister, Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez og Angel Sastre, arbejder alle som freelancejournalister, skriver El Pais, som en af journalisterne tidligere har arbejdet for.

El Pais havde senest kontakt til de tre mænd 12. juli 2015, hvor de befandt sig i Aleppo, som var kontrolleret af al-Nusra Fronten. Det er den syriske gren af terrornetværket al-Qaeda.

Det er dog ikke umiddelbart oplyst, om det er denne gruppe, der har holdt de tre spaniere fanget.

Journalisterne var rejst ind i Syrien 10. juli, to dage inden de forsvandt sporløst.

Frigivelsen af de tre journalister kom i stand med hjælp fra embedsmænd i især Tyrkiet og Qatar, skriver El Pais, som også nævner, at de tre mænd alle er erfarne og tidligere har rejst i lande og regioner præget af krig og konflikt.

Området ved Aleppo, hvor journalisterne forsvandt i juli sidste år, har været ramt af hårde kampe. På det tidspunkt kastede præsident Bashar al-Assads styrker tøndebomber over byen, hvilket har kostet et stort antal civile livet.

Gennem de seneste uger har der igen været meldinger om voldsomme kampe og en optrapning i antallet af angreb i og omkring Aleppo.