Stod frem for første gang: Nu afslører drengene detaljer fra grotte-mareridt

12 drenge og deres træner, der 23. juni gik ind i en stor grotte i Nordthailand, er udskrevet fra hospitalet

Fodboldholdet fra grotten mødte onsdag verdenspressen for første gang, efter de i sidste uge blev befriet fra deres grottemareridt. Foto: AP
Fodboldholdet fra grotten mødte onsdag verdenspressen for første gang, efter de i sidste uge blev befriet fra deres grottemareridt. Foto: AP

De 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner, som sad fanget i en grotte i 17 dage, er blevet udskrevet fra hospitalet

På et pressemøde foran journalister og reportere fra hele verden fortæller de om forløbet inde i grotten.

- Jeg var bange for, at jeg aldrig ville komme hjem, at jeg ville blive skældt ud af min mor, siger en af drengene.

Professor fortæller om drengenes mulige mentale problemer efter at være fanget i grotten. Video: AP

Holdkammeraterne, der er mellem 11 og 16 år, og deres 25-årige træner har haft verdens øjne rettet mod sig den seneste måned. 23. juni gik drengene og deres træner ind i en stor grotte i det nordlige Thailand.

- Vi forsøgte at grave os ud, da vi tænkte, at vi ikke udelukkende kunne vente til myndighederne nåede frem til os, siger træneren.

Drengene sidder i ens hvide T-shirts med print på to rækker under pressemødet. De skiftes til at svare på spørgsmål undervejs.

Sådan så drengene ud på hospitalet. Undervejs har de i gennemsnit taget tre kilo på. Foto: AFP
Sådan så drengene ud på hospitalet. Undervejs har de i gennemsnit taget tre kilo på. Foto: AFP
 

Nogle gange griner de, mens deres ansigter også ser alvorlige ud undervejs. I aften får de lov til at vende hjem til deres familier.

Det var vandmasser og den stigende vandstand, der tvang dem længere og længere ind i grotten. Først ni dage senere blev de fundet af dykkere.

Siden redningen har de alle været indlagt til observation, og efter at drengene kom ud af grotten, har de været stærke, siger den læge, der har behandlet dem.

Ifølge direktøren på det hospital, som de har været indlagt på, har drengene taget tre kilo på i gennemsnit, siden de blev reddet.

En af de 12 drenge, der var fanget i en grotte i Thailand, siger, at det øjeblik, hvor de blev fundet, var et "mirakel".

- Det er et mirakel, siger Adul Samon på 14 år, skriver AFP.

Foran pressen fortæller træneren, at de fleste af drengene kunne svømme, men at nogen var bedre til det end andre.

Elon Musk skrev 'pædofyren' på Twitter. Og nu falder Teslas aktie. Foto: AO Samfund Sendte pædofil-sviner til grottehelt: Nu falder Teslas aktie

Samfund Grotte-helt overvejer krig mod Musk

Elon Musk kritiseres for en opdatering på sin Twitter-profil, hvor han grundløst kalder britisk grotte-dykker for en 'pedo'. Foto: AP Samfund Tesla-stifter i bizart angreb på grotte-helt