Støj høres umiddelbart inden russisk flystyrt i Egypten

En lyd høres på optagelser fra det russiske flys sorte boks i sekunderne, inden det styrtede ned i Egypten, oplyser lederen af den egyptiske havarikommission

Se billeder af vraget her. (Video: Ritzau)

Et russisk fly styrtede i sidste uge ned ved Sinai-halvøen efter at have været 23 minutter i luften, da det fløj fra feriedestinationen Sharm el-Sheikh.

Nu oplyser havarilederen i Egypten, at der kan høres støj på optagelserne fra flyets sorte boks.

Men lederen af efterforskningskomitéen, Ayman al- Muqaddam, siger, at eksperter fortsat er i gang med at indsamle oplysninger, og at det er for tidligt at drage nogen konklusioner. Han siger, at havarieksperterne ser på alle mulige scenarier.

- En lyd kan høres i de sidste sekunders optagelse på cockpittets stemmeoptager. Der vil blive gennemført en spektralanalyse for at afgøre, hvad lyden stammer fra, siger Ayman al-Muqaddam.

Han tilføjer ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, at vragresterne fra det russiske A321-passagerfly nu vil blive transporteret til et sikkert sted i Kairo.

Begge flyets såkaldte sorte bokse, der i virkeligheden er orange, blev fundet forrige lørdag, siger al-Muqaddan og tilføjer at vragdele var blevet spredt over et område på 12 kvadratkilometer, hvorfor ikke alle stumper er fundet endnu.

Vestlige regeringer har sagt, at årsagen til, at det russiske A321-fly styrtede, kan have være en bombe om bord. Alle 224 ombordværende blev dræbt.

Terrororganisationen Islamisk Stat påtog sig hurtigt skylden for at stå bag forrige lørdags flystyrt, men kom ikke med nogen nærmere forklaring.

En række lande har indstillet flyvninger til feriebyen Sharm el-Sheikh ved Rødehavet.

Et britisk charterfly var for lidt over to måneder siden blot 300 meter fra en raket, lige før flyet skulle lande i lufthavnen i Sharm el-Sheikh i Egypten.

Opdateres...

Pårørende var i sorg efter den tragiske hændelse (Video: AP)