Støjberg: Sverige afviser særaftale om flygtninge

Den svenske regering afviser at lave en særaftale om at tage imod de hundredvis af flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark i løbet af de seneste dage

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den svenske regering afviser at lave en særaftale om at tage imod de hundredvis af flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark i løbet af de seneste dage.

Det fortæller integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag aften til TV 2, efter at hun har været i dialog med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

- Svenskerne har forståelse for vores henvendelse til dem, men deres regler gør, at regeringen i Sverige ikke bare kan træffe sådan en beslutning. Det gør migrationsverket (de svenske udlændingemyndigheder, red.). Det ville simpelthen kræve en lovændring, hvis de skulle gå med til sådan noget her, siger Inger Støjberg.

Inger Støjberg forklarer i interviewet med TV2, at den svenske minister har fortalt hende, at Sverige vil behandle eventuelle asylansøgninger, hvis der er flygtninge, der når grænsen.

Ligeledes kommer hun med en løftet pegefinger over for de danske, der har hjulpet flygtninge med transport til den svenske grænse.

- Det må man altså ikke. Vi agter at følge reglerne i Danmark, siger hun.

Tidligere på dagen sagde Inger Støjberg, at det så ud til at blive vanskeligt at finde en løsning med svenskerne.

Hun havde forsøgt at få kontakt på det politiske niveau, men det havde indtil videre ikke været muligt.

Og tirsdag aften er regeringens håb om at få en aftale i stand altså slukket helt.

- Svenskerne har meddelt, at de selvfølgelig følger reglerne. Dukker der nogen op i Sverige og beder om asyl, så vil de selvfølgelig behandle deres sag. Vi har haft en udmærket kommunikation med dem om det her, siger ministeren til TV2.

Rigspolitiet vurderer, at mere end 1300 flygtninge og migranter er kommet til Danmark de seneste dage