Storbritannien forbyder flyvning med Super Puma-helikoptere

Danmark suspenderer ikke flyvninger med helikoptertypen, mens både Storbritannien og Norge har sagt stop

Først forbød de norske myndigheder at flyve med Super Puma-helikoptere, og nu følger Storbritannien med.

Fredag suspender luftfartsmyndigheden i Storbritannien flyvninger med helikoptertypen, som er af den samme type, der styrtede ned fredag i Norge.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Som følge af ulykken har den britiske luftfartsmyndigheder udstedt en instruktion om at stoppe eventuelle kommercielle passagerflyvninger med den britiske flyver Airbus EC225LP helikopter, siger en talsmand ifølge Reuters.

Men her i landet har de danske myndigheder for øjeblikket ikke taget initiativ til at suspendere flyvninger med helikoptertypen

Det oplyser pressechef Kim Voigt Østrøm, Trafik- og Byggestyrelsen.

- Vi har ikke klarhed over, hvad der forårsagede ulykken, så det er positionen lige nu, siger han fredag aften.

Omkring klokken 12 fredag styrtede en helikopter af Super Puma-typen ned i Norge med 13 mennesker om bord. Indtil videre er 11 lig fundet, men man mener, at alle 13 er omkommet.

I Norge sker flyforbuddet som en direkte konsekvens af ulykken. Sikkerhedsdirektivet gælder fra klokken 14 fredag, og indtil det bliver trukket tilbage.

Helikopteren havde 11 nordmænd, en brite og en italiener om bord.

Det er ikke første gang, at den type af helikopter er styrtet ned. Mellem 2009 og 2013 var Super Puma-helikoptere involveret i fem helikopterulykker i Storbritannien. Den alvorligste kostede 16 mennesker livet i Skotland i 2009.