Styrmand fortalte Lufthansa om depression

Den tyske arbejdsgiver Lufthansa bekræfter, at styrmanden havde fortalt om sin depression

Her ses Andreas Lubitz på flyvetur som ung.

Styrmanden Andreas Lubitz, som mistænkes for at have styret sig selv og 149 andre i døden i de franske alper, fortalte sin arbejdsgiver i 2009, at han tidligere har haft en "svær depression."

Det oplyser Lufthansa, hvor Lubitz tog sin uddannelse, og som ejer lavprisselskabet Germanwings, hvis fly styrtede ned med Lubitz ved roret.

I en skriftlig meddelelse oplyser Lufthansa, at flyselskabet har udleveret dokumenter til den tyske anklager.

Blandt disse er e-mails fra Andreas Lubitz til de instruktører, som var ansvarlige for hans uddannelse.

- I denne korrespondance gav han informationer til pilotskolen i 2009 om et tidligere tilfælde af svær depression, hedder det.

Den franske anklager i sagen beskylder Lubitz for med fuldt overlæg at have styret flyet i døden på vej fra Barcelona til Düsseldorf tirsdag formiddag.

Lufthansa har flere gange tidligere sagt, at man ikke har set eller kendt til forhold, der kunne have drevet piloten til at begå den handling, som anklageren har opridset.

Det tyske flyselskab oplyser, at Lubitz afbrød sin uddannelse i flere måneder i 2009, men dernæst bestod alle lægeundersøgelser og blev erklæret klar til at flyve.

Da han vendte tilbage til skolen, udleverede han en journal med oplysninger om, at han "tidligere havde været ramt af en svær depression."

En tysk anklager bekræftede forleden, at Lubitz havde haft en depression og tidligere har været selvmordstruet. Han fik ifølge anklageren løbende behandling for den tilstand.

Han var desuden under udredning for sygdom på et hospital i Düsseldorf, har hospitalet berettet.

Tysk politi har under ransagning i Lubitz' hjem fundet en sygeerklæring for den dag, tirsdag, da flyet styrtede ned i alperne.

Lufthansa kommer ifølge eksperter til at få det fulde ansvar for styrtet, og selskabet har tilsidesat 300 millioner dollar til erstatninger, oprydningsarbejde og tab af et fly.

Andreas Lübitz skjulte øjensygdom, der kunne have kostet ham jobbet (Privatfoto) Krig & katastrofer Dødspilot blev behandlet for selvmordstanker

De franske myndigheder leder fortsat efter den anden sorte boks, der sad placeret i flyet, i håb om at kommer nærmere, hvad der skete, inden flyet ramte de franske alper.

Opdateres..