Svenske skovbrande breder sig med ekstrem fart: Borgere må flytte

Voldsomme skovbrande har fået de svenske myndigheder til at evakuere alle borgerne i landsbyen Kårböle, der ligger cirka 300 kilometer nord for Stockholm

Allerede søndag var skovbrandene nær Kårböle ikke til at overse. Foto: Ritzau Scanpix
Allerede søndag var skovbrandene nær Kårböle ikke til at overse. Foto: Ritzau Scanpix

Over hele Sverige raser skovbrande, og ildens spredning har nu fået de svenske myndigheder til at beordre hele byen Kårböle evakueret inden torsdag morgen klokken otte.

Det skriver flere svenske medier, heriblandt nyhedsmediet SVT.

Kårböle har mellem 70 og 90 indbyggere og ligger godt 300 kilometer nord for Stockholm.

Ifølge SVT er skovbrandene nær byen vokset til dobbelt størrelse på 24 timer, og det får altså myndighederne til at rømme byen.

Af krisemeddelelsen fremgår det, at der vil være busser onsdag aften og natten til torsdag, der kan køre de beboere væk, som ikke selv kan forlade byen, og i nabobyen Los står beredskabet klar til at tage imod de evakuerede.

Hjælp fra Danmark
Onsdag eftermiddag kom det frem, at danske brandmænd tager turen over Øresund for at hjælpe deres svenske kollegaer med at få skovbrandene under kontrol.

Her mellem Ljusdal og Lassekrog. Foto: Ritzau/ Scanpix Krig & katastrofer Voldsomme skovbrande i Sverige: Nu sender Danmark hjælp

Også italienske og franske brandslukningsfly prøver at komme brandene til livs, ligesom at de svenske myndigheder har efterlyst frivillige til at hjælpe med at slukke de mere end 40 skovbrande, der hærger landet.

Brandene er opstået som følge af det usædvanligt varme og tørre vejr, der ikke kun har ramt Danmark, men også Sverige og Norge.