Sverige forventer 30.000 uledsagede flygtningebørn i år

Svenskerne har forhøjet prognosen for, hvor mange uledsagede børn og unge, der kommer til landet

Der kommer mange flere uledsagede flygtningebørn og unge til Sverige, end man tidligere har forventet.

Ifølge SVT Nyheter har Migrationsverket - den svenske udgave af Udlændingestyrelsen - nu hævet sin prognose betragteligt.

Hvor man før regnede med, at der ville ankomme 12.000 børn og unge uden forældre til landet i år, er tallet nu justeret til 30.000.

Det skyldes først og fremmest de mange afghanske flygtninge, der på grund af konflikten i hjemlandet er flygtet til Iran, Pakisten eller Tyrkiet og videre derfra.

- Man skal huske, at 70 procent af den afghanske befolkning er under 25 år. Det er en vældigt ung befolkning, siger Merjem Maslo, der er analytiker ved Migrationsverket, til SVT.

De uledsagede børn og unge lægger ekstra pres på kommunerne, fordi de kræver flere ressourcer.

Og fordi trykket nu er så stort, er sagsbehandlingen også blevet langsommere, forklarer Matilda Brinck-Larsen, der er leder på et opholdssted i Göteborg, hvorfra uledsagede børn og unge sendes videre i systemet.

- Mange er her længere, end det var meningen. Det påvirker os, der arbejder her, og vi ser også mange, der ankommer med god energi, men som falder hen efter nogle dage.

- Der opstår selvfølgelig frustrationer, jo længere tiden går, siger hun.

Ifølge Merjem Maslo er Sverige et yndet mål for uledsagede børn og unge, fordi flygtningene tror, at chancerne for at skabe sig en meningsfuld tilværelse anses for at være blandt de bedste der.