Sverige registrerer 48 coronadødsfald på et døgn

I alt 5209 personer er nu døde med coronavirus i Sverige, oplyser Folkhälsomyndigheten

Der er det seneste døgn registreret yderligere 48 døde med coronavirus i Sverige.

Dermed er i alt 5209 personer døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

De svenske myndigheder registrerede onsdag 1487 nye smittetilfælde. Dermed er i alt 62.324 personer bekræftet smittet i Sverige.

Antallet af personer, som får eller som har fået intensiv behandling for coronavirus, er på 2387.

Udbruddet har senest blandt andet ramt neurologisk afdeling på Skånes Universitetssygehus i Malmö. Her er 12 ansatte på afdelingen konstateret smittet i den seneste uge. Det skriver TT onsdag.

Sverige har været hårdt ramt i forhold til sine nabolande.

Ifølge en svensk speciallæge er der meget, der tyder på, at virusset kom til Sverige - lang tid inden det første officielle smittetilfælde blev bekræftet.

Det skriver Svenska Dagbladet onsdag.

Anders Lindblom, som er læge specialiseret i smittebeskyttelse i regionen Dalarna, siger, at det er sandsynligt, at flere personer i området var smittet med coronavirus allerede i december.

- På en skadestue i Svärdsjö fik de mange ind, som havde symptomer på sygdommen i luftvejene. De havde været i kontakt med en person, som kom fra Wuhan i Kina. Det var allerede i december, siger han til Svenska Dagbladet.

Flere personer har efterfølgende vist sig at have antistoffer i blodet, og de har ikke haft nogen symptomer siden december, tilføjer han.

Det første officielle tilfælde i Sverige blev registreret den 31. januar.