Svinede afdøde Otto til efter fangenskab i Nordkorea: Nu har hun fået sparket

Den amerikanske professor Katherine Dettwyler skrev på Facebook, at hun mente, at Otto Warmbier fik som fortjent. Nu har hun fået en fyreseddel

Otto Warmbiers sidste øjeblikke før fængslingen (Video: AP)

'Han fik lige, som han havde fortjent'.

Sådan lød den barske besked fra professor på University of Delaware, Katherine Dettwyle, rettet mod den netop afdøde Otto Warmbier.

I et kontroversielt Facebook-opslag langer professoren hårdt ud efter den 22-årige amerikanske student, der kort efter sin hjemkost til USA blev erklæret død.

- Det er det typiske 'mindset', som ses hos unge, hvide, rige mænd, der kommer ind i min klasse. Det er det samme børn, der græder over deres karakter, fordi de ikke lige tænkte over, at de blev nødt til at læse og studere for at få en god karakter.

- I sidste ende er det hans forældres skyld, fordi de har opdraget ham til at han kunne gøre, hvad han ville uden konsekvenser. Det kan måske gå i USA, hvor rige, hvide og intetanende mænd konstant slipper af sted med voldtægt. Sådan går det ikke i Nordkorea, skrev Katherine Dettwyle i et Facebook-opslag, der senere er blevet slettet.

Sådan så det ud, da Otto Warmbier blev hentet af de amerikanske myndigheder (Foto: AP) Krig & katastrofer - 23. jun. 2017 - kl. 11:11 Trump tordner mod Nordkorea efter dødsfald: Nu svarer de igen

Og nu er det blevet bekræftet, at University of Delaware har besluttet sig for at fyre hende i kølvandet på de grove beskeder. Derudover har universitet fordømt udtalelserne fra deres nu tidligere professor.

Det skriver det lokale medie The Review.

Trump tordner
Tirsdag den 13. juni vakte det stor glæde, da den amerikanske studerende blev hentet af de amerikanske myndigheder, så han igen kunne være sammen med sin familie. Men glæden led hurtigt et alvorligt knæk.

Her stod det klart, at han efter 15 måneder i et fængsel i Nordkorea var blevet svært hjerneskadet, og få dage senere måtte familien sige farvel til deres elskede.Efterfølgende har Trump fordømt det nordkoreanske regime, som han kalder brutalt.

- Ottos skæbne styrker regeringens indsats for at forhindre, at uskyldige mennesker falder i hænderne på et regime, der ikke respekterer loven eller almindelige anstændighed, udtaler han.

Men nu svarer Nordkorea igen ifølge USA Today.

Vi holder os til reglerne
Det nordkoreanske regime har via deres propaganda-maskine Korea Central News Agency offentliggjort følgende erklæring:

- Vores institutioner behandler kriminelle, der har begået kriminalitet mod vores republik, efter vores egne love og efter internationale standarder. Otto Warmbier var ingen undtagelse, oplyser myndighederne i Pyongyang, der samtidig kritiserer Sydkorea for at bruge hans død til at forsøge at få flere 'kriminelle' løsladt.

Politik - 21. jun. 2017 - kl. 23:25 USA viser muskler efter Ottos død: Bombefly sendt på vingerne

Samfund - 21. jun. 2017 - kl. 19:28 Derfor jævner USA ikke Nordkorea med jorden: - Tomme trusler

Nordkorea har via deres propaganda-maskine, Korean Central News Agency, forklaret, at det hele skyldes, at han har taget for mange sovepiller og har lidt af sygdommen botulisme (pølseforgiftning red.), der forårsages af bakterien Clostridium botulinum og medfører lammelse i stole del af kroppen.

En forklaring som flere amerikanske læger har afvist.

Men hvad skete der egentlig med Otto Warmbier, da han var i fangenskab?

Læs alt om sagen herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Foto: AP Vi anbefaler Stort overblik: Sådan ville en krig mellem Nordkorea og USA se ud

Her bliver den bevidstløse amerikaner hentet af de amerikanske myndigheder (Foto: AP) 112 - 20. jun. 2017 - kl. 14:57 Døde efter fangenskab i Nordkorea: Nu laver de drastisk ændring for at undgå gentagelse

Otto Warmbier mistede livet mandag 19. juni 2017, efter at han i 15 måneder sad fængslet for at have forsøgt at stjæle en propaganda-plakat i Nordkorea. Foto: AP Tæt på Historien om Otto Warmbier: Sådan endte han som Nordkoreas fange