Sydkorea: Der er spor af brint efter bombesprængning

Ifølge sydkoreanske efterretninger var det muligvis ikke en brintbombe, der blev prøvesprængt i Nordkorea

Sydkorea er onsdag i fuld gang med at undersøge, om naboen Nordkorea reelt har prøvesprængt en brintbombe, som de nordkoreanske myndigheder har meldt ud via stats-tv. (Video: AP)

Sydkorea er onsdag i fuld gang med at undersøge, om naboen Nordkorea reelt har prøvesprængt en brintbombe, hvilket de nordkoreanske myndigheder påstår.

De første tegn tyder på, at Nordkorea muligvis har tilsat hydrogen til den seneste atomsprængning, lyder det fra Sydkoreas forsvarsministerium ifølge lokale medier.

- Vi vil vide det med sikkerhed, når vi har fået undersøgt det til bunds, men som vi forstår det, er en mindre mængde brint blevet tilsat i den fjerde atomprøvesprængning, siger ministeriets talsmand Kim Min-seok ifølge MoneyTodays hjemmeside.

Nyhedsbureauet Yonhap rapporterer, at myndighederne i Sydkorea endnu ikke er helt overbevist om, at Nordkorea vitterlig har prøvesprængt en brintbombe, hvilket det nordkoreanske styre hævder.

Men i en regeringserklæring, som blev læst op på tv, siger den sydkoreanske regering, at den "stærkt fordømmer", at nordkoreanerne har gennemført en fjerde atomprøvesprængning i strid med FN's Sikkerhedsråds resolutioner og trods gentagne advarsler "fra os og det internationale samfund".

Sydkoreas præsident, Park Geun-Hye, har indkaldt til et krisemøde.

- Dette er ikke blot en grov provokation over for den nationale sikkerhed. Det er også en trussel mod vor fremtid og en trussel mod den internationale fred og stabilitet, siger Park.

- Vi vil træffe alle nødvendige foranstaltninger - deriblandt yderligere sanktioner fra Sikkerhedsrådet - så Nordkorea komme til at betale prisen for prøvesprængningen, hedder det i en officiel erklæring fra Seoul.

I de sydkoreanske reaktioner bliver det ikke kommenteret, at Nordkorea hævder, at det reelt har prøvesprængt en brintbombe.

Blandt andet har det sydkoreanske meteorologiske institut ikke kunne opfange stråling efter den angivelige sprængning, der først blev registreret som et jordskælv med en styrke på 5,1.

Sydkorea har som konsekvens af Nordkoreas udmelding sat militæret til at være i alarmberedskab og øget overvågningen af nabolandet, skriver Reuters.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere