Sydkorea: Nordkorea har affyret missil

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap har Nordkorea affyret endnu et ballistisk missil

Sydkoreansk tv sætter søndag fokus på Nordkoreas missilaffyringer. Her går en soldat forbi en skærm på Seoul Railway Station i landets hovedstad. Foto: AP/Ahn Young-joon
Sydkoreansk tv sætter søndag fokus på Nordkoreas missilaffyringer. Her går en soldat forbi en skærm på Seoul Railway Station i landets hovedstad. Foto: AP/Ahn Young-joon

Nordkorea har søndag morgen lokal tid affyret et uidentificeret missil fra landets vestkyst. Det oplyser den sydkoreanske hær.

Missilet fløj cirka 700 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

Det er fortsat uklart, hvilken slags missil der er tale om.

- Sydkorea og USA analyserer detaljerne omkring affyringen, skriver den sydkoreanske hær i en pressemeddelelse uden at uddybe yderligere.

Nyhedsbureauet Yonhap skriver, at der tilsyneladende er tale om et ballistisk missil.

Nordkorea og Kim Jong-uns missilaffyringer vækker frygt og afsky. Foto: AP /Ahn Young-joon Krig & katastrofer OVERBLIK: Nordkoreas provokationer vækker frygt og afsky

Hvis det viser sig at være tilfældet, er det Nordkoreas første affyring af et ballistisk missil i to uger. Den seneste affyring slog fejl.

I løbet af det seneste halvandet år har Nordkorea affyret en stribe missiler og gennemført atomprøvesprængninger i strid med FN's resolutioner.

En lang række eksperter er enige om, at Nordkorea har opnået fremskridt i sit våbenprogram i den periode.

Blandt andet har styret foretaget to atomtest og omkring et dusin missilaffyringer. Det erklærede mål er at udvikle et atommissil, der kan række helt til USA's fastland.

I løbet af de seneste to måneder har Nordkorea fire gange testet ballistiske missiler.

Sydkoreas nye præsident, Moon Jae-in, hasteindkaldte søndag for første gang i sin korte regeringstid landets nationale sikkerhedsråd. Det skete, efter Nordkorea havde foretaget endnu en prøveaffyring af et ballistisk missil. Foto: Yonhap via AP Krig & katastrofer Ny præsident i Sydkorea fordømmer missiltest på krisemøde

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarede i slutningen af april om, at en "stor, stor konflikt" med Nordkorea er mulig.

Han sagde dog ved samme lejlighed, at han vil foretrække at løse konflikten med diplomati.

Efterfølgende har Donald Trump virket blødere i sine udtalelser om det nordkoreanske styre.

Blandt andet har han sagt, at han vil være "beæret", hvis han kunne møde Nordkoreas leder, Kim Jong-un.