Syriens Assad forudser succes for ny koalition med Rusland

Rusland har meldt sig på banen med kampfly i Syrien, hvilket skal føre til sejr for landet, siger al-Assad

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Hele Mellemøsten er i fare, hvis det ikke lykkes en koalition bestående af Iran, Irak, Rusland og Syrien at slå oprøret ned i landet, siger den syriske præsident Bashar al-Assad.

Syrien er nødt til at sejre i landets borgerkrig, ellers vil landet måske ikke overleve, siger den trængte præsident og slår fast, at Vesten vil mislykkes i Syrien, hvor oprørsgrupper, Islamisk Stat og det syriske regime kæmper om magten.

Det siger Assad på Irans statslige tv under en af hans sjældne tv-optrædener.

På arabisk, som oversættes af en tolk, siger Assad, at han er overbevist om effektiviteten af den mellemøstlige koalition med Rusland, og at chancerne for dens succes er store.

Er den ikke en succes, kan det føre til Syriens destruktion.

- Alliancen mellem Rusland, Syrien, Irak og Iran skal lykkes, ellers vil hele regionen blive ødelagt, siger han i interviewet.

- Chancerne for, at koalition lykkes, er store, siger han og supplerer med en besked på det sociale medie Twitter, hvor han skriver, at "terrorismen har spredt sig".

Han slår desuden fast, at Vestens indsats med kampfly har virket mod dens hensigt.

Rusland hævder søndag, at russiske kampfly det seneste døgn har ramt ti mål tilhørende Islamisk Stat, herunder en træningslejr og en våbenfabrik.

I alt har Rusland været på vingerne 20 gange det sidste døgn og har gennemført daglige luftangreb siden onsdag, lyder det.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, indskærpede søndag, at der er behov for en militær indsats i Syrien, men det er ikke løsningen alene. Der er også behov for politiske løsninger.

Det vil Syriens Bashar al-Assad dog ikke høre tale om, for kun syrere kan træffe beslutninger om ændringer i landets politiske system.

- Diskussioner om det politiske system eller embedsmænd i Syrien er et internt syrisk foretagende, siger han.