Syriens hær er i storoffensiv mod IS i Raqqa-provinsen

Den syriske hær er med støtte fra russiske luftangreb rykket frem mod Raqqa, der er Islamisk Stats højborg

Den syriske hær har krydset grænsen til Raqqa-provinsen efter at være rykket frem under en omfattende russisk støttet offensiv mod militante medlemmer af ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS), oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder lørdag.

Voldsomme russiske luftangreb blev fredag rettet mod et IS-kontrolleret område i den østlige del af den syriske Hama-provins, tæt på grænsen til Raqqa-provinsen, og hærens styrker nåede frem til udkanten af provinsen.

Raqqa by længere mod øst er Islamisk Stats reelle hovedstad i Syrien, og sammen med Mosul i Irak er de to byer det endegyldige mål for dem, der forsøger at ødelægge gruppens selvudråbte kalifat.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra den syriske hærs talsmand.

Den syriske hærs offensiv er det tredje store angreb i de seneste dage på det selvudråbte kalifat, efter at irakiske styrker forsøgte at storme en by og en syrisk milits rykkede frem med støtte fra amerikanske styrker.

De tre store offensiver er nogle af de hidtil mest aggressive kampagner mod Islamisk Stat, siden gruppen for to år siden erklærede, at det var dens mål at regere over alle muslimer i store dele af Syrien og Irak.