Syriske styrker angriber tyrkisk observationspost i Syrien

Tyrkiet besvarer angreb på observationspost i Taftanaz, siger tyrkiske embedsmænd til Reuters

Syriske regeringsstyrker har angrebet en tyrkisk observationspost i Taftanaz i det nordlige Syrien. Tyrkiet besvarer angrebet, siger tyrkiske embedsmænd til NTV.

- Fem tyrkiske soldater er dræbt ved angrebet, oplyser det tyrkiske forsvarsministerium.

Der er tiltagende frygt for en større militær konfrontation mellem tyrkisk militær og Syriens regeringsstyrker.

Siden fredag har Tyrkiet sendt 350 køretøjer med kommandosoldater til området sammen med pansrede mandskabsvogne for at styrke sine stillinger.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har truet med at gå imod de syriske styrker, hvis de ikke trækker sig tilbage sidst på måneden.

Den syriske hær dræbte otte tyrkiske soldater for en uge siden.

Erdogan har efter aftale med Rusland oprettet 12 observationsposter i Idlib for at følge den syriske hærs fremmarch. Rusland er den vigtigste allierede for det syriske regime under præsident Bashar al-Assad.

Det syriske regime indledte i december en russisk-støttet offensiv. Den har fordrevet op mod 700.000 mennesker i det nordvestlige Syrien. Det oplyste FN mandag.

Det kom samtidig frem, at bombardementer udført af det syriske regime og Rusland har kostet 29 civile livet inden for 24 timer. Seks børn er blandt de dræbte i landsbyen Abin Semaan i Aleppo provinsen.

På stedet, hvor en granat var slået ned, gik en redningsarbejder med liget af en lille pige svøbt ind i et uldtæppe, mens en af hendes pårørende gik ved siden af og bad. Det rapporterer en AFP-korrespondent.

Redningsarbejdere, som ryster af kulde i området, hvor temperaturerne er tæt på frysepunktet, gravede samtidig en mand og et lille barn fri fra murbrokker.

- De eskalerende kampe i Idlib er en "alvorlig test" af de militære relationer mellem Rusland og Tyrkiet, hed det tidligere på måneden fra den russiske parlamentariker Konstantin Kosatjiov, som leder det udenrigspolitiske udvalg i Ruslands parlament.