Syv ud af ti kemifirmaer i Beijing døjer med sikkerheden

Sikkerhedskontroller i Kinas hovedstad har vist problemer hos adskillige virksomheder.

Kort tid efter en stor eksplosionsulykke i Kina har myndighederne fundet frem til, at der er problemer med sikkerheden hos næsten syv ud af ti firmaer, der håndterer farlige kemikalier, i hovedstaden Beijing.

Det skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua.

En gennemgang af 124 steder i Beijing, hvor der opbevares farlige kemikalier, viste sikkerhedsbrister 85 steder ifølge arbejdstilsynet i byen.

To af stederne er blevet lukket, da de ikke levede op til sikkerhedsstandarderne.

Sikkerhedskontrollerne blev sat i værk oven på to eksplosioner i havnebyen Tianjin i det nordøstlige Kina i sidste uge.

Her blev 114 personer dræbt og flere end 700 sendt på hospitalet med kvæstelser. Tusinder er blevet evakueret på grund af risiko for farlige kemikalier i området.

Myndighederne har bekræftet, at mere end 700 ton natriumcyanid blev opbevaret i den lagerbygning, der blev sprængt i luften.

- Selskaber, der ikke består vores sikkerhedstjek, vil blive beordret til at suspendere driften, og deres bygninger vil blive sat under overvågning døgnet rundt, siger Qian Shan, vicedirektør hos arbejdstilsynet i Beijing, til Xinhua.

Myndighederne har desuden midlertidig krævet kemikalievirksomheder i byen lukket i perioden 17. august til 6. september, da der blandt andet skal afholdes VM i atletik.

Ifølge Xinhua er der også blevet gennemført sikkerhedskontroller hos tusindvis af andre firmaer i andre dele af Kina.

De seneste år har Kina været plaget af erhvervsulykker i eksempelvis minebranchen, mens der også har været adskillige fabriksbrande.

Præsident Xi Jinping har lovet, at myndighederne vil tage ved lære af ulykkerne.