Syvårige Bana tweetede fra krigszone: Her er hendes sidste besked

Siden september har syriske Bana Alabed og hendes mor tweetet fra deres hverdag i krigsramte Aleppo. Mandag er profilen forsvundet fra Twitter

Bana Alabed, som hun blev præsenteret på Twitter-profilen. Foto: Privatfoto
Bana Alabed, som hun blev præsenteret på Twitter-profilen. Foto: Privatfoto

Den syvårige syriske pige, Bana Alabed, fangede hele verdens opmærksomhed, da hun i september begyndte at dele hjerteskærende Twitter-opdateringer fra den krigsramte by Aleppo i Syrien.

Opdateringerne var skrevet på engelsk af Banas mor, og der gik ikke længe før tusindvis af følgere læste med.

Men nu er Twitter-profilen blevet slettet, og ingen ved hvorfor. Det skriver CNN.

Den sidste opdatering blev postet søndag aften:

- Vi er sikre på, at hæren fanger os nu. Vis ses en anden dag, kære verden. Farvel, stod der i opdateringen.

Foto: AP
Foto: AP
 

'Jeg så folk dø'
Banas mor, Fatemah, oprettede Twitter-profilen til sin datter, efter den syriske hær iværksatte en større offensiv for at generobre Aleppo og dræbte op mod 100 børn.

Med profilen ønskede hun at give resten af verden et indblik i deres liv i Aleppo, som er præget af katastrofer og konstant livsfare.

Inden profilen forsvandt, havde Bana Alabed over 100.000 følgere, der fulgte med i opdateringerne, som tilsyneladende blev delt, mens Aleppo blev bombet.

- Under kraftige bombardementer nu. Imellem død og liv nu, please bliv ved med at bede for os, skrev hun i november og fulgte op i et senere tweet:

- I nat har vi ikke noget hus. Det er blevet bombet, og jeg lå i murbrokkerne. Jeg så folk dø, og jeg var selv tæt på at dø.

Inden da havde Banas mor også delt videoer, hvor Bana taler direkte til kameraet, og hvor lyden af bomber i baggrunden viser de barske realiteter i det østlige Aleppo, som stadig er kontrolleret af oprører.

Fik bøger af JK. Rowling
I sidste måned nåede et af Banas tweets ud til den verdenskendte Harry Potter-forfatter J. K. Rowling. Bana havde set en af Harry Potter-filmene og blev som så mange andre børn fan.

Men i Aleppo er Rowlings bøger ikke til at få fat i, og derfor kontaktede Bana forfatteren over Twitter og skrev, at hun gerne ville 'læse for at glemme krigen'.

J.K. Rowling reagerede med det samme, og sendte alle syv Harry Potter-bøger afsted til Bana som E-bøger. Banas mor har efterfølgende fortalt CNN, at hun nu læser med glæde.

Fredag tweetede Rowling en video af syvårige Bana, der fortæller, at hun er bange for at blive dræbt.

Mistænkt for propaganda
På Twitter undrer folk fra hele verden sig over, hvorfor profilen er blevet lukket, og flere har efterfølgende tweetet beskeder og vigtige budskaber til Bana og hendes mor:

Andre mistænker Twitter-kontoen for at have været propaganda og skriver, at det kan være årsagen til, at profilen nu er lukket.

1 af 2 Foto: AP
2 af 2 Bana Alabed, som hun blev præsenteret på Twitter-profilen. Foto: Privatfoto