Taliban dræber 29 i angreb mod luftbase i Pakistan

Soldater, militante og civile er blandt de dræbte i et angreb mod Pakistans luftvåben i urolig del af landet

I alt 42 mennesker meldes dræbt, efter Taliban-medlemmer angreb en af luftvåbnets baser i det nordvestlige Pakistan, der er præget af uro.

Angrebet mod basen, der ligger lidt uden for byen Peshawar, begyndte tidligt fredag morgen og fortsatte i flere timer, inden det lykkedes sikkerhedsstyrker at nedkæmpe de militante.

- De dræbte er 23 af luftbasens personel, tre soldater og tre civile, siger en talsmand for hæren, generalmajor Asim Saleem Bajwa, til pakistanske medier.

Derudover har sikkerhedsstyrkerne dræbt 13 talibanere under de skudkampe, der udbrød efter angrebet, siger talsmanden.

De militante angreb fra to sider på samme tid. Et øjenvidne på basen fortæller, at de militante bar veste med sprængstoffer, håndgranater og automatvåben.

Pakistansk Taliban har taget skylden for angrebet. I en e-mail sendt til flere journalister skriver gruppen ifølge nyhedsbureauet AFP, at angrebet blev udført af Talibans "selvmordsenhed".

Hærens talsmand oplyser til AFP, at det lykkedes nogle af talibanerne at trænge ind i en moské, der ligger på luftbasen, og dræbe 16 mennesker, der var i færd med at bede morgenbøn.

Angrebet mod basen ved Peshawar har nu kostet flere dødsofre end et andet blodigt angreb mod en af militærets baser i 2009, hvor Taliban belejrede hærens hovedkvarter i byen Rawalpindi og dræbte 22 mennesker.