Taliban dræber mindst 22 i nyt selvmordsangreb

De fleste ofre for Taliban-angreb i det nordlige Afghanistan er en rivaliserende milits, siger politiet

Mindst 22 mennesker er døde, efter en selvmordsbomber fra Taliban-bevægelsen lørdag aften detonerede de sprængstoffer, han havde gemt i sin bil.

De fleste af ofrene er medlemmer af en lokal milits, oplyser en talsmand for politiet i Kunduz.

Angrebet fandt sted i et distrikt, hvor den lokale, regeringsvenlige milits - også kaldet "arbakis" - holder til, siger polititalsmanden, Sarwar Hussaini, ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

En lokal embedsmand, Hayatullah Amiri, siger ifølge det afghanske nyhedsbureau Khaama Press, at de lokale militser i den nordlige Kunduz-provins var samlet til møde, da de blev angrebet.

Amiri siger, at der var fire militsledere blandt de dræbte.

Endnu har ingen gruppe påtaget sig skylden for angrebet, men politiet peger på Taliban som de skyldige.

De dræbte tilhørte militser, som jævnligt kæmper mod Taliban i Khanabad-distriktet i Kunduz-provinsen, skriver det afghanske nyhedsbureau.

Kunduz er en af Afghanistans mest urolige provinser. Selvmordsbomben her kommer i kølvandet på flere blodige angreb, der har kostet over 50 mennesker livet i hovedstaden, Kabul.

Her gik en mand iført politiuniform ind blandt en gruppe studerende, som var på vej tilbage til en politiskole efter en pause. Midt i flokken detonerede selvmordsbombemanden sine sprængstoffer, siger en talsmand fra politiet.

Mindre end et døgn tidligere var en lastvogn med sprængstoffer eksploderet i hovedstaden, hvorved 15 civile blev dræbt, mens 240 blev såret. Det angreb var det første i Kabul, siden Mullah Akhtar Mansour overtog ledelsen af Taliban for en uge siden.

Kampene mellem den afghanske regering og de militante fra Taliban-bevægelsen er blevet intensiveret, efter at Nato afsluttede sin mission i Afghanistan ved nytår.