Taliban indtager hospital i Afghanistan

Talibanere har omringet den afghanske provinshovedstad Kunduz i et tredje forsøg på at indtage den i år

Taliban i det nordlige Afghanistan siger, at det har taget kontrol over et hospital med 200 senge i en regeringsbygning i byen Kunduz i forbindelse med en offensiv mod provinshovedstaden, skriver Reuters.

Taliban angreb Kunduz fra tre retninger ved daggry mandag, hvor militsen rykkede frem mod byen i en voldsom offensiv. Hundredvis af talibanere deltog i angrebet, som har ført til en belejring af en del af byen.

- 20 talibanere blev dræbt, mens fire regeringssoldater blev såret, siger guvernørens kontor i Kunduz.

Talsmanden for jihadisterne i Taliban, Zabihullah Mujahid, skriver på Twitter, at oprørerne har indtaget et hospital i den sydlige del af byen.

Søndag blev 13 mennesker dræbt og 33 såret ved et volleyball stævne i Paktika-provinsen.

Talibanoprørere i militæruniformer stormede tidligere i denne måned et afghansk fængsel og befriede hundredvis af indsatte efter at have detoneret en bilbombe, som dræbte fire politimænd.

Det var tredje gang siden 2008, at Taliban stod bag en organiseret masseflugt fra et af landets fængsler.

Taliban har optrappet en sommeroffensiv, selv om bevægelsen er splittet af en strid om, hvem der skal være leder efter Mullah Omar, der blev erklæret død i juli i år.

Taliban har erklæret, at den enøjede Omar er afløst af Mullah Mohammad Akhtar Mansour, men lederskiftet går ikke glat. Mansour ser ikke ud til at støtte fredsforhandlinger med Kabul-regeringen, sådan som der før var rapporter om, at Mullah Omar gjorde.

Det kan få fredsforhandlingerne mellem oprørerne og Afghanistans regering til at køre af sporet, og det kan ifølge flere iagttagere bane vej for, at Islamisk Stat (IS) får fodfæste i landet.

Taliban kæmper for at genetablere det islamisk-fundamentalistiske styre, som var i Afghanistan forud for den USA-ledede invasion i 2001, hvor talibanerne i Kabul beskyttede al-Qaedas daværende leder, Osama bin Laden, efter terrorangrebene i USA den 11. september.