Annonce:
Annonce:

Taliban: Situationen er fredelig

Unavngivne Taliban-kilder: Efter indtagelsen af Kabul har Taliban ikke modtaget rapporter om kampe i landet

Taliban indtog søndag præsidentpaladset og sendte live på Al Jazeera.
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Der er ingen kampe i Afghanistan, dagen efter at Taliban-bevægelsen søndag indtog hovedstaden Kabul.

Det siger talsmænd for Taliban mandag morgen, skriver Reuters.

- Situationen er fredelig i henhold til vores indkomne rapporter, siger et højtstående medlem af Taliban. Kilden kræver at være anonym.

Taliban har erklæret, at krigen i Afghanistan er ovre, efter at bevægelsen har indtaget præsidentpaladset i hovedstaden. Imens har vestlige lande travlt med at få evakueret deres statsborgere.

Der hersker kaotiske forhold i og omkring lufthavnen, hvor mange desperate afghanere forsøger at finde en mulighed for at komme ud af landet.

Præsident Ashraf Ghani flygtede ud landet søndag. Det skete, da Taliban indtog Kabul uden at støde på nævneværdig modstand.

Annonce:

- Taliban har vundet med deres sværd og skydevåben, og de er nu ansvarlige for, hvad der sker med deres landsmænd, sagde Ghani efter sin flugt fra landet.

De afghanske regeringsstyrker opgav modstand mod Taliban hurtigere end nogen havde forudset, da de ikke længere havde flystøtte fra det amerikanske militær.

Det lykkedes ikke for Vesten at få skabt et holdbart demokratisk styre efter den amerikanskledede invasion af Afghanistan. Invasionen i 2001 kom efter angrebet på USA den 11. september. Den fjernede Taliban fra magten i Kabul, fordi den militante islamistiske bevægelse støttede og beskyttede al-Qaeda og Osama bin Laden.

I en fælles erklæring fra over 60 lande er Taliban mandag blevet opfordret til at give alle afghanere og udenlandske statsborgere, som ønsker at forlade Afghanistan, frit lejde ud af landet.

- De, der sidder i magt- og autoritetspositioner over hele Afghanistan, har ansvaret for at beskytte menneskeliv og ejendom og for omgående genoprettelse af sikkerhed og civil orden, står der i erklæringen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: