Talibans barnemordere: Vi gør det igen

Talsmand lover nye angreb fra sit skjulested i stammeområdet mellem Pakistan og Afghanistan

Onsdag er der blevet afholdt demonstrationer over hele Pakistan, der sørger over ofrene for gårsdagens terrorangreb (video: AP)

Mens Pakistan sørger over skolemassakren i Pehsawar, hylder Taliban bødlerne, som udførte nedslagtningen af 132 børn samt ni lærere.

Malala Yousafzai i Oslo, hvor hun torsdag i sidste uge modtog Nobels fredspris 2014, delt med inderen Kailash Satyarthi. (Foto: AP/Matt Dunham) Samfund Derfor myrdede Taliban 132 børn

På et billede offentliggjort af de islamistiske oprørere sidder seks mænd med alvorlige miner og automatvåben i hænderne foran et banner.

Disse jihadisterne var med i aktionen og omkom alle, da de sprængte sig selv i luften eller døde i ildkamp med hærens soldater.

Blodbadet vækker sorg blandt moderate muslimer verden over. Her beder en indisk dreng for ofrene på en koranskole i Ahmadabad. (Foto: AP/Ajit Solanki)
Blodbadet vækker sorg blandt moderate muslimer verden over. Her beder en indisk dreng for ofrene på en koranskole i Ahmadabad. (Foto: AP/Ajit Solanki)

Hold jer væk fra hæren
Talsmanden for pakistansk Taliban, Mohammad Khurasani, bebuder i en mail til AP, at denne type angreb vil fortsætte og råder alle civile til at holde sig på afstand af militærets kaserner og anlæg.

FN har onsdag fordømt angrebene på skoleeleverne, som beskrives som et 'depraveret' og 'brutalt terrorangreb' på børn. (Foto: AP) Krig & katastrofer Efter massakre på skolebørn: Pakistan genindfører dødsstraf

Den angrebne skole var drevet af hæren, og mange af de dræbte var børn af soldater og officerer.

Blodbadet var retfærdigt, fordi Pakistans hær længe har dræbt uskyldige børn og andre familiemedlemmer til Talibans krigere, lyder det fra talsmanden. Han har været i kontakt med pressen fra sit skjulested i bjergene i de uvejsomme stammeområder ved grænsen til Afghanistan.

Pakistanske studerende under en mindeceremoni i Karachi. (Foto: AP/Fareed Khan)
Pakistanske studerende under en mindeceremoni i Karachi. (Foto: AP/Fareed Khan)
 

Blod, barnesko og knuste briller
Hele dagen har begravelser af skoleofrene været i gang i Peshawar.

Samtidig blev medierne vist rundt i de kamphærgede bygninger.

En elev, som blev skudt i begge ben, puttede sit slips i munden for at undgå at skrige, mens terroristerne ledte efter overlevende. (Foto: AP) Krig & katastrofer Dreng stoppede slips i munden under massakre: Jeg ville ikke skrige

Her er blod sprøjtet ud over gulve og trapper. Kladdehæfter, tøj og barnesko flyder mellem knust glas og væltede stole. Et sted lå et par små briller knust på jorden.

I løbet af natten fandt redningsfolk også liget af skolens forstander, Tahira Qazi. Hun var på sit kontor, da Taliban-krigerne angreb, og forsøgte at skjule sig på et toilet. Hun omkom, da en håndgranat blev kastet ind gennem aftrækskanalen.

Forstanderens kontor efter angrebet. (Foto: AP/Mohammad Sajjad)
Forstanderens kontor efter angrebet. (Foto: AP/Mohammad Sajjad)
 

De fleste skudt i hovedet
Informationsministeren i Khyber-regionen, Mushtaq Ghani , siger, at langt de fleste af de døde børn og lærere er dræbt af skud i hovedet, skriver avisen Dawn.

Det harmonerer med overlevendes beretninger om iskolde henrettelser, hvor talibanerne skød skolens elever en for en.

Han er den eneste overlevende fra 9. klasse. (Privatfoto) Krig & katastrofer Reddet fra skole-massakre: Vækkeuret ringede ikke

Fremfærden var så brutal, at selv våbenfællerne fra Taliban i Afghanistan på den anden side af grænsen har kaldet massakren 'u-islamisk'.


Her blev de sårede fra terrorangrebet bragt til hospitalet (video: AP)