Tavshed om danskere om bord i døds-fly

Kæmpe puslespil forestår med at få det forulykkede fly samlet

Helikopterbilleder fra ulykkesstedet giver et billede af, hvordan flyet blev splittet til atomer, da det styrtede ned. (Video: AP)

Udenrigsministeriets Borgerservice kunne - eller ville - tidligt onsdag morgen ikke sige noget nærmere om antallet af danskere om bord i det Airbus 320 fly, som tirsdag formiddag styrtede ned i de franske alper.

Alle 150 om bord omkom ved sammenstødet med den stejle bjergside.

- Der er ikke kommet nogle nyheder i løbet af natten. Vi ved, at der var en dansker om bord i flyet, men andet kan jeg ikke oplyse, siger vagthavende i Udenrigsministeriet til Ekstra Bladet.

Redningsfolk ankommer her til ulykkesstedet. (Video: AP)

Har tavshedspligt
Udenrigsministeriet har tavshedspligt og ønsker derfor ikke at udtale sig nærmere om den dansker, som omkom under det forfærdende flystyrt.

Som Ekstra Bladets medarbejdere på stedet rapporterer, at bjærgningsarbejdet går i gang i alperne så snart det første dagslys vider sig på himlen.

Havari-eksperter verden over er enige om, at der forestår en kæmpe opgave med at bjærge både lig og senere flydele fra det uvejsomme terræn.

Flyet er smadret til ukendelighed og ligger i små stumper spredt over et større areal på bjergsiderne. Lige nu kan det betegnes som et af verdens største pusle-spil, der skal til at samles.

Flyselskabet Germanwings deler detaljer om flystyrtet. (Video: AP)

Intet nødsignal
Som oplyst i går, så er flyets ene sorte boksfundet. Den vil komme til at spille en afgørende rolle i opklaringen af styrtet.

Havari-eksperterne undrer sig først og fremmest over, hvorfor piloterne, der var på vej fra Barcelona til Düsseldorf, ikke udsendte nødsignaler under den lange nedstigning, der endte på bjergsiden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere