Terror-gruppe tager ansvar for grufuld massakre

Den islamistiske gruppe Boko Haram tager ansvaret for massakre på landsby i Nigeria, hvor 2000 mistede livet

Boko Harams leder tager i en video ansvar for massakre på landsby. (Foto: AP)
Boko Harams leder tager i en video ansvar for massakre på landsby. (Foto: AP)

Den ekstremt voldelige islamistiske terror-gruppe Boko Haram tager nu ansvaret for massakren på landsbyen Baga, der er beliggende i det nordøstlige Nigeria, i en video, der er lagt op på youtube.

Terror-gruppens leder Abubakar Shekau truer videre med, at Nigeria kan forvente, at Boko Haram vil fortsætte med flere voldelige aktioner i den næste tid, skriver nyhedsbureauet AP. Bureauet har oversat videoen fra arabisk til engelsk og her siger Abubakar Shekau følgende:

- Vi er dem, der kæmpede mod folket i Baga og har dræbt dem, der skulle dræbes.

Massakren i Baga, kostede ifølge Amnesty International op mod 2000 civile livet og mere end 3700 hjem blev ødelagt i angrebet, der fandt sted den 3. januar. 

Amnesty har taget to billeder, der viser landsbyen foroven før og efter angrebet.

Før angrebet. (Foto: Amnesty)
Før angrebet. (Foto: Amnesty)

Efter angrebet, hvor landsbyen nærmest er tilintetgjort. (Foto: Amnesty)
Efter angrebet, hvor landsbyen nærmest er tilintetgjort. (Foto: Amnesty)
 

- Disse detaljerede billeder viser ødelæggelser af katastrofale proportioner i to byer, hvoraf den ene næsten er blevet fjernet fra kortet i løbet af fire dage.

- Af alle Boko Harams angreb, som vi har analyseret, er dette det største og mest destruktive indtil videre. Det er et bevis på et angreb mod civile, hvor hjem, klinikker og skoler er brændt til ruiner, fortalte Daniel Eyre, der er såkaldt Nigeriansk researcher for Amnesty International, i sidste uge.

Så 100 blive dræbt
Amnesty har været i kontakt med øjenvidner til massakren, der fortæller, at Boko Haram koldblodigt dræbte hundredvis af mennesker.

- De dræbte så mange mennesker. Jeg så omkring 100 blive dræbt, mens jeg gemte mig i en busk, fortæller en mand i 50'erne, der blev holdt som gidsel af Boko Haram i fire dage, men havde held med at flygte.

Også en en kvinde oplevede Boko Harams hærgen.

- Jeg ved ikke, hvor mange lige, der var. Men der var lig alle steder, siger hun til Amnesty.

Ifølge Amnesty er Doron Baga blevet angrebet, fordi byens indbyggere støtter gruppen Civilian Joint Task Force (Civilian JTF), der arbejder sammen med staten.