Terror i Jakarta: Syv personer døde

Flere eksplosioner har ramt Indonesiens hovedstad torsdag. Politiet har dræbt fire gerningsmænd

AFP skriver, at eksplosionerne ifølge Jakartas politi stammer fra bomber. Mindst én af dem menes at være en selvmordsbombe (Video: AP)

Befinder du dig i Jakarta? Ekstra Bladet hører gerne fra dig på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller på mail til 1224@eb.dk

Adskillige mennesker meldes såret og syv personer dræbt i Indonesiens hovedstad, Jakarta, efter at en række eksplosioner og skudepisoder har ramt byen.

Ifølge mediet Channel News Asia er mindst syv personer omkommet i syv forskellige eksplosioner og skududvekslinger. Fem af personerne skulle være gerningsmænd, mens de to andre - en indoneser og hollænder - er civile. Det siger landets forsvarsminister ifølge det lokale medie.

Bomberne skulle være sprængt umiddelbart efter en trussel fra Islamisk Stat - myndighederne vil dog ikke bekræfte, hvem bagmændene er. Ifølge mediet er 14 pistolmænd angiveligt involverede i handlingen.

En af nyhedsbureauet AFP's journalister har angiveligt se tre lig ligge på en travl gade i byen efter rækken af eksplosioner.

Angrebene startede omkring klokken seks dansk tid, og klokken 9.30 meldte indonesiske myndigheder, at der ikke er flere gerningsmænd på fri fod.

Skyderi i biograf
Betjente og ukendte gerningsmænd skyder ifølge vidner mod hinanden ved en Starbucks-kaffebar, hvor en eksplosion fandt sted, og sikkerhedsstyrker senere rykkede ind til fods og i kampvogne.

Bygningen, som også huser en biograf, blev sikret af politiet efter adskillige skududvekslinger. Det skulle være her, fire af gerningsmændene døde.

- Starbucks-caféens vinduer er blæst ud. Jeg kan se tre døde mennesker på gaden. Der har været en pause i skyderiet, men en person er oppe på bygningens tag, og politiet sigter på ham med deres våben, fortæller Reuters-fotografen.

Den indonesiske præsident, Joko Widodo, har allerede kaldt handlingerne for terror og opfordrer folk at bevare roen.

Den danske ambassade anbefaler, at man som dansker holder sig væk fra offentlige pladser lige nu. Samtidig siger de, at ingen danskere er kommet til skade under angrebet.

Den indonesiske præsident har kaldt handlingerne for terror (Foto: AP)
Den indonesiske præsident har kaldt handlingerne for terror (Foto: AP)

Skudkamp efter eksplosioner
Terrorhandlingerne er tilsyneladende sket nær et indkøbscenter i byen. Det meddeler det lokale politi på Twitter. Yderligere en eksplosion har fundet sted nær et FN-kontor, der dog ikke er blevet beskadiget, skriver The Guardian.

AFP skriver, at eksplosionerne ifølge Jakartas politi stammer fra bomber. Mindst én af dem menes at være en selvmordsbombe.

- Der er tale om en bombe, siger Anton Charliyan, talsmand for Indonesiens politi, til AFP.

Talsmanden advarer alle mod at nærme sig stedet, da politiet frygter, at der kan være flere bomber i området. Desuden lukker Starbucks samtlige butikker i byen.

Politiet skulle angiveligt kæmpe mod op til 14 gerningsmænd (Foto: AP)
Politiet skulle angiveligt kæmpe mod op til 14 gerningsmænd (Foto: AP)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere