Terror i Tyrkiet: Politiet jagter selvmordsbombere

Efterforskere i Tyrkiet har nu startet arbejdet med at forsøge at identificere en gerningsmand bag terror-bomberne i Ankara.

Se en af bomberne eksplodere her (Video: Melike Tombak; volunteer citizen journalist from dokuz8)

To terror-bomber rystede i går Tyrkiets hovedstad Ankara.

Indtil videre har 95 mistet livet, mens over 200 er sårede. Bomberne eksploderede midt under en fredsmarch arrangeret af det regeringsfjendtlige parti HDP, og nu forsøger politiet at identificere to mulige gerningsmand.

En af to mistænkte gerningsmænd er identificeret som en mand på 25-30 år, oplyser de tyrkiske myndigher ifølge Reuters.

I går kunne den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu oplyser, at der var kraftige tegn på, at angrebet blev udført af to selvmordsbombre, og nu har politiet muligvis identificeret den ene.

På tyrkisk tv er det ikke muligt at se billeder fra terrorangrebet. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 10. okt. 2015 - kl. 22:57 Dødstallet stiger efter Tyrkiet-eksplosioner

IS mistænkt
Foreløbig har ingen taget skylden for angrebet. Davutoglu siger, at Islamisk Stat, militante fra den forbudte kurdiske bevægelse PKK og det venstreorienterede parti DHKP-C er potentielle mistænkte, skriver Reuters.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice har de haft kontakt med alle på deres såkaldte danskerliste, som alle er udskadte. Efterfølgende har Udenrigsministeriet talt med hospitaler, og kan bekræfte, at der ikke er nogle danskere involverede.

Angiveligt er eksplosionerne sket ved to indgange til Ankaras centrale banegård.

48 af over 200 sårede er fortsat i intensiv behandling. Søndag formiddag venter pårørende til sårede stadig uden for Ankaras hospitaler for at høre nyt om deres kære.

Fredsmarch afbrudt
Fredsmarchen var arrangeret i protest mod konflikten mellem den tyrkiske stat og en militant gruppe med sympati for PKK, men blev efterfølgende aflyst som følge af bomberne.

Det pro-kurdiske parti HDP's leder har allerede fordømt terrorangrebet i Ankara og har givet skylden til regeringen.

Myndighederne efterforsker sagen som et terrorangreb udført af en eller flere selvmordsbombere.

Terrorangrebet har rystet den tyrkiske hovedstad. (Video: AP/DHA)

Terrorangrebet har rystet den tyrkiske hovedstad (Foto: AP) Krig & katastrofer - 10. okt. 2015 - kl. 14:55 Dødstallet stiger efter terror-angreb: 86 mennesker dræbt