Thomas Rathsack: Det er en tikkende bombe

Den tidligere jægersoldat vurderer, at ukendte faktorer gør gidseltagningen i den franske by Dammartin-en-Goële yderst kompleks

Hør Thomas Ratcsack vurdere gidseltagningen

Hør Thomas Rathsack vurdere gidseltagningen i klippet herover artiklen

I den franske by Dammartin-en-Goële har de to terrormistænkte brødre Said og Cherif Kouachi barrikaderet sig i et trykkeri, hvor de holder mindst en person som gidsel.

Politiet har lagt sig i en jernring rundt om bygningen, og ifølge den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, står det franske politi over for en svær opgave.

- Det er en meget kompleks opgave, som de franske sikkerhedsstyrker, der gør klar til at rykke ind, har trænet på i årevis, fortæller Thomas Rathsack til Ekstra Bladet.

(Foto: Twitter.com) Krimi Politiet identificerer mulig medskyldig i Hebdo-angreb

- Det er svært fordi, at det hurtigt bliver ekstremt uoverskueligt at udføre sådan en operation, og man opererer i en fuldstændig ukendt zone, hvor der kan være mørkt, der kan være masser af røg, og der kan være masser af ildkamp, lyder det fra den tidligere elitesoldat, som vurderer, at det sværeste ved en sådan situation er, at politiet ikke er klar over, hvad de går ind til.

- Det er jo en tikkende bombe, den situation her. For tidshorisonten er temmelig begrænset i den her situation. De er efter min mening nået til et punkt, hvor de snart må gør et eller andet. Jeg er ikke engang sikker på, at de kan vente, til det bliver mørkt, lyder vurderingen fra Thomas Rathsack.

Ekstra Bladets reporter i Dammartin-en-Goële fortæller, at byens gader er fuldstændig mennesketomme:

- Vi blev kørt igennem byen med politieskorte. Det er en spøgelsesby - fuldstændig død. Skodderne var nede på alle husene og gardinerne var for. Vi så ikke et eneste menneske på vej ind.

Seneste melding lyder på, at det franske politi har telefonisk kontakt med gidseltagerne Said og Cherif Kouachi.

Hør Thomas Rathsack vurdere gidseltagningen i klippet herover artiklen