Thorning efter skolemassakre: Hjerteskærende

Helle Thorning-Schmidt kalder det hjerteskærende, at Taliban har dræbt over 125 børn på en skole i Pakistan

Skolemassakren i Pakistan understreger, at der er behov for at bekæmpe Taliban, som Danmark har gjort det i Afghanistan.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at den blodige massakre i det nordvestlige Pakistan er forbi.

Dødstallet er dagen igennem steget, og tirsdag eftermiddag har flere end 130 personer mistet livet, siger lokale myndigheder.

Af de dræbte er flere end 125 børn, siger Pervaiz Khattak, der er såkaldt chefminister i provinsen Khyber-Pakhtunkhwa, hvor angrebet fandt sted.

- Det er en særdeles alvorlig situation. Jeg er ganske enkelt forfærdet over, at Taliban kan finde på at angribe en skole, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Der rapporteres om over 100 dræbte. Det er hjerteskærende, og det understreger den ondskab, Taliban står for.

Den danske statsminister lægger dog ikke op til, at Danmark skal optrappe kampen mod Taliban:

- Vi gør, hvad vi kan. Vi bekæmper ekstrem islam alle steder, hvor vi kan. Jeg vil godt understrege, at kampen handler ikke om Vesten mod religionen islam.

- Det handler om, at der er nogle ekstreme mennesker, som er i stand til at udføre den slags terrorangreb, siger Helle Thorning-Schmidt.

Også udenrigsminister Martin Lidegaard (R) giver i forbindelse med et EU-møde i Bruxelles udtryk for forfærdelse.

- Der er tale om modbydelige handlinger, som jeg fordømmer på det skarpeste. Der er ikke noget mere fejt og grusomt, end at terrorister lader det gå ud over fuldstændig uskyldige børn.

- Der er desværre ikke så meget mere at sige til det, end at det understreger behovet for at bekæmpe ekstremisme i hver en form, siger udenrigsministeren, der sender sine tanker til pårørende, forældre og familier til de dræbte.