Tidligere jægerchef: - De krænker Rathsacks ytringsfrihed

Tidligere chef for Jægerkorpset Poul Dahl mener, at ledelsen i elite-enheden bryder loven ved at sende Rathsack og fire andre i bad standing 

- Det er kællingesnak, når Jægerkorpsets ledelse siger, at de har vendt Rathsacks billede, fordi han og de andre afslører noget i tv-udsendelserne 'Korpset.' Der er jo ikke noget i de udsendelser om træning og så videre, der ikke har været vist masser af gange tidligere.

Sådan siger tidligere chef for Jægerkorpset Poul Dahl, efter Jægerkorpsets nuværende leder oberstløjtnant Kåre Jakobsen i morges tonede frem i Go' Morgen Danmark og sagde, at det er forbundet med store konsekvenser at overskride Jægerkorpsets normer og andre landes specialstyrker skal være sikre på, at der ikke kommer noget ud, når de samarbejder med den danske eliteenhed.

Opgøret mellem den tidligere og nuværende jæger-chef kommer, efter Ekstra Bladet torsdag kunne afsløre, at fem portrætter er vendt i vanære på den gang i Jægerkorpsets hovedkvarter, hvor portrætterne af hundredvis af nuværende og tidligere jægersoldater hænger.

Rathsack bandlyst i Jægerkorpset

Rathsack bandlyst: Her er Jægerkorpsets svar

Den tidligere chef for Jægerkorpset mellem 1990-1993 Poul Dahl mener, at Forsvarets ledelse bør gribe ind i sagen, fordi det ikke kan være rigtigt, at en overreaktion af den kaliber skal ramme tidligere jægersoldater, fordi de beskæftiger sig med noget, som nogen i hovedkvarteret på Flyvestation Aalborg ikke bryder sig om.

- De er jo nærmest en refleks handling, at de trækker kortet om, at de krænker rigets sikkerhed og forholdet til udenlandske partnere. Men det er noget pjat. Hvordan kan udsendelser om træning, der har været vist så mange gange før, udgøre en trussel mod noget som helst. Det er til gengæld god reklame for korpset, siger han.

Poul Dahl vil ikke udelukke, at ledelsen i Jægerkorpset ligefrem bryder loven i deres krænkelse af dem fem tidligere jægersoldater.

- De krænker jo de tidligere jægeres ytringsfrihed i denne her sag. De her mennesker kommer i bad standing på grund af noget, de laver og siger, selv om de ikke begår noget ulovligt, siger han.

Ekstra Bladet har gennem tre dage forsøgt at få en kommentar fra Jægerkorpsets chef Kåre Jakobsen, men han er ikke vendt tilbage.

Ifølge netmediet olfi.dk, som dækker dansk forsvars- og sikker­hedspolitik, er Jægerkorpset ramt af internt splid og kæmper med underbemanding, da flere stillinger er ubesatte og senest var der blot tre ansøgere, som slap igennem optagelsesprøvens nåleøje.