Titusinder deltog i demonstrationer for flygtninge

Christiansborgs Slotsplads var lørdag eftermiddag fyldt med mennesker, der vil byde flygtninge velkommen.

I landets største byer blev der lørdag eftermiddag holdt demonstrationer og møder med det formål at byde de flygtninge velkommen, der er kommet til Danmark i løbet af den seneste uge.

Omkring 30.000 mennesker fyldte ifølge Københavns Politi Christiansborgs Slotsplads op.

Nogle stillede sig op på kanten rundt om Rytterstatuen for at få et bedre kig hen over paraplyer og børn på skuldre, så de kunne se scenen, hvor flere fra blandt andet gruppen "Refugees Welcome" og "Venligboerne" holdt taler.

Demonstrationen begyndte klokken 13, og omkring klokken 15 begyndte folk så småt at sive, oplyser Københavns Politi.

Også i Aalborg, Aarhus, Odense og i Padborg var der planlagt lignende demonstrationer, som i alt omkring 15.000 mennesker havde meldt deres ankomst til på Facebook.

I Padborg var omkring 150 mennesker samlet i en moddemonstration med budskabet om, at grænserne skal lukkes for flygtninge og migranter.

Omkring 400 mennesker demonstrerede for det modsatte kort derfra.

- Der er fred og ro i begge lejre. Der er god stemning og ikke optræk til uroligheder, sagde vicepolitiinspektør Jan Lambertsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Efter et par timer kunne politiet meddele, at alle demonstranter fra begge grupper havde forladt området.

I invitationen til hovedarrangementet i København skrev arrangørerne fra Refugees Welcome:

- Vi kan ikke tie længere, imens vores politikere og medierne stigmatiserer disse mænd, kvinder og børn som trusler og som byrder.

- Vi kan ikke lade vores stater lukke vores grænser og bygge hegn og mure til at holde folk i nød ude. Det er ikke, hvad Europa skal stå for, lød det.