Annonce:
Annonce:

Titusinder er på flugt i Myanmar fra blodig konflikt

Op mod 90.000 er fordrevet fra deres hjem i en region tæt på Kina på grund af hårde kampe

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Næsten 90. 000 mennesker i Myanmar menes at være på flugt fra kampe mellem militære og etniske oprørere, siger en embedsmand, mens fortsat uro forhindrer en evakuering af dem, der stadig er fanget af volden.

Oprørerne frygter, at den nationale hær planlægger et omfattende angreb i regionen Kokang, hvor der er indført undtagelsestilstand. Byer og landsbyer ligger øde i det svært tilgængelige og afsides liggende område, efter at titusinder er flygtet fra deres hjem - en del af dem til fods.

Mindst 30.000 mennesker, overvejende etnisk kinesere fra Kokang, har krydset grænsen til Kinas Yunnan provins, hvilket har skabt bekymring i Beijing.

Der var onsdag fortsat kampe, mens flere civile ankom til byen Lashio. De frygter, at de vil blive fanget i en krydsild eller i en eskalerende konflikt.

Ved et af mindst to separate angreb på civile tirsdag kom omkring 100 mennesker under beskydning, da de blev kørt i lastbiler fra Myanmars Røde Kors.

- De skød oppe fra bjergene. Det var et mirakel, at vi ikke blev ramt, siger Maung Ying til AFP i Lashio, efter at de gamle nødhjælpskøretøjer var blevet angrebet.

I sidste uge blev et halvt hundrede mennesker meldt dræbt under kampene i det nordlige Myanmar, oplyste statsmediet Global New Light of Myanmar.

Konflikten i området er blusset op, efter stort set at have ligget i dvale i seks år. Kampene er derfor et ildevarslende tegn for regeringen, som forsøger at indgå en omfattende fredsaftale i provinsen og resten af landet.

I flere år var grænseområdet ramme om blodige kampe, der fik tusindvis af mennesker til at flygte over grænsen til Kina.

Kampe mellem regeringshæren og andre minoritetsgrupper raser også i andre områder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: