To babyer iblandt passagererne på styrtet fly

Selskabet Germanwings har afholdt pressemøde om nedstyrtning, der frygtes at have kostet 150 mennesker livet

Her er redningsfolk samlede ved flyet

Et fly af typen Airbus A320 er styrtet ned i det sydlige Frankrig, og op mod 150 mennesker frygtes dræbt.

Flyet var fra selskabet Germanwings, der klokken 15 dansk tid afholdt en pressekonference, hvor de orienterede om katastrofen, der er selskabets første nogensinde.

Det er endnu uklart, hvad der forårsagede nedstyrtningen, men selskabet kunne på pressemødet, der blev afholdt i Köln, ikke give nogen forklaring på årsagen til styrtet. I stedet fremgik det, at eksperter er på vej til nedstyrtningsstedet for at undersøge flyet nærmere. Derudover skal havarieksperterne støtte sig til den tilgængelige data fra de franske radarstationer.

I alt frygtes 150 mennesker dræbt. Heraf er to babyer og seks besætningsmedlemmer, oplyste Germanwings på pressemødet.

Dykkede pludseligt
Flyet var lettet fra Barcelona og dykkede kraftigt 44 minutter efter undervejs på turen til den tyske by Düsseldorf. Den sidste kontakt med flyet fra de franske myndigheder var klokken 10.53, da flyet havde en flyvehøjde på omkring 6000 fod (knap to kilometer) - væsentligt under de 40.000 fod (omkring 12 kilometer), som flyet havde fløjet resten af turen på.

Af pressemødet, der udelukkende foregik på tysk med undtagelse af som svar på spørgsmål fra udenlandske journalister, fremgik det blandt andet, at piloten, der fløj flyet, havde over 10 års erfaring hos Lufthansa og Germanwings, og han havde over 6000 flyvetimer bag sig i flytypen Airbus A320.

Flyet havde været til det rutinemæssige eftersyn i sommeren 2013. Inden nedstyrtningen havde flyet tidligere på dagen fløjet fra Düsseldorf til Barcelona.

Flyselskabet venter med at offentliggøre navnene på de ombordværende.

- Vi håber, I har forståelse for, at vi orienterer de pårørende til personalet ombord før vi offentliggør listen med de dræbte, lød det på pressemødet fra Germanwings-ledelsen til den fremmødte presse.

Flyselskabet sagde samtidig, at de på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse nationaliteterne på passagererne på flyet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere