Annonce:
Annonce:

To dræbt i eksplosion under demonstration i Ukraine

To personer har mistet livet og adskillige er blevet såret i det, den ukrainske regering betragter som et terrorangreb

Advarsel: Stærke billeder
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En eksplosion under en fredelig demonstration i den nordøst-ukrainske by Kharkov har søndag kostet to mennesker livet.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ukrainsk præsidentrådgiver: 179 dræbt under kampe

Ifølge det ukrainske indenrigsministerium blev eksplosionen forårsaget af en 'ukendt eksplosiv anordning', og hændelsen bliver betragtet som et terrorangreb.

En af de dræbte er ifølge ministeriet politibetjent. Ud over de to dræbte blev omkring 10 mennesker såret.

Eksplosionen fandt sted under en demonstration, som markerer, at det i dag, søndag, er et år siden, at det ukraniske parlament afsatte den daværende ukrainske præsident Viktor Janukovitj, som var kendt for at være pro-Rusland og modstander af et bredere samarbejde med EU.

Putin mister grebet om russiske separatister

Annonce:

Afættelsen af Janukovitj førte siden til flere voldelige sammenstød i hovedstaden Kiev og flere andre større byer, og i sidste ende ledte det til den russiske annektering af Krim-halvøen og de eskalerende uroligheder i det østlige Ukraine, som har kostet op mod 5.500 mennesker livet.

Knas med våbenhvile
For knap en uge siden besluttede de pro-russiske separatister og den ukrainske regering at indgå en våbenhvile, men siden da har der alligevel været flere blodige sammenstød i østukrainske byer.

En rådgiver for lederen af Ukraines sikkerhedstjeneste, SBU, påstår, at de formodede gerningsmænd bombeeksplosion havde modtaget våben og træning i Rusland.

Nyt smæk til Rusland: Kreditvurdering sat ned

Markian Lubkivskyi, som er rådgiver for SBU-chefen Valentyn Nalivaitjenko, siger til tv-stationen 112, at fire mistænkte er tilbageholdt af myndighederne.

- De er ukrainske statsborgere, som har fået træning og våben i Rusland - i Belgorod, siger han med henvisning til en by, der ligger tæt på den russisk-ukrainske grænse.

Annonce:

Vil trække tunge våben ud
Kharkov ligger ellers 200 kilometer fra fronlinjen i den ophedede konflikt, men de blodige hændelser har altså alligevel fundet vej til Ukraines næststørste by.

Ukraine: Tunge våben er på vej væk fra fronten

Ukraines hær og separatisterne har tidligere søndag indvilliget i at fjerne tunge våben fra frontlinjen, hvor begge parter har underskrevet en aftale, men det er endnu usikkert, hvornår aftalen reelt træder i kraft.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: