To fly bragede sammen i luften: 31 overlevede på mirakuløs vis

To småfly buldrede torsdag morgen sammen i luftrummet over Slovakiet. Syv personer har mistet livet, men 31 overlevede

Resterne af begge fly landede i en nærliggende skov. Heldigvis overlevede 31 mennesker det dobbelte flystyrt (Video: AP)

Tragiske flystyrt sker med jævne mellemrum, men det er trods alt sjældent, at to fly kolliderer i luften.

Alligevel skete det torsdag morgen, hvor to fly buldrede sammen i 1500 meters højde over et lille bjerg i den vestlige del af Slovakiet.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

På de to små fly var 38 mennesker ombord, men på mirakuløs vis var det kun syv, der mistede livet, oplyser de slovakiske myndigheder.

Passagerne var i fuld gang med at træne til et faldskærmsshow, der skulle vises på et airshow i weekenden. Derfor havde de heldigvis allesammen faldskærme med i flyet.

- 31 af passagerne formåede at springe ud af flyet med faldskærm, og de overlevede allesammen. De landede allesammen sikkert. Det er et lille mirakel, fortæller Slovakiets indenrigsminister Robert Kalinak til den lokale TV-station TA3.

TV-stationen har også talt med et vidne til den voldsomme kollision.

- Jeg hørte et voldsomt brag, hvorefter jeg begyndte at skrige. Jeg så en masse ting komme ned fra luften, men det har nok været passagerne i deres faldskærme, fortæller vidnet.

Det dobbelte flystyrt fandt sted torsdag morgen klokken 07.20 nær den slovakiske by Cerveny Kamen, hvor ambulancefolk og brandvæsen hurtigt rykkede ud.