To Nato-soldater dræbt i insider-angreb i Afghanistan

Bevæbnede mænd i afghanske uniformer har dræbt to rumænske Nato-soldater i det sydlige Afghanistan.

To rumænske Nato-soldater i Afghanistan er dræbt i et såkaldt insider-angreb, hvor to gerningsmænd iført afghanske uniformer åbnede ild mod dem.

Det skriver den Nato-ledede koalition i en meddelelse.

De to gerningsmænd blev selv dræbt, efter at de havde skudt de to Nato-soldater.

De dræbte soldater er identificeret som rumænere, som blev skudt under træning af afghanske politifolk, oplyser Rumæniens forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skyderiet fandt sted på en militærbase i Kandahar, oplyser afghanske myndigheder, som tilføjer, at der var to sårede ved angrebet. Det skriver AFP.

Det rumænske forsvarsministerium meddeler, at en rumæner er såret og overført til et hospital i Tyskland.

Den Nato-ledede koalition oplyser, at den nu er ved at efterforske angrebet i samarbejde med afghanske styrker.

De såkaldte insider-angreb, hvor afghanske politifolk, soldater eller forklædte oprørere vender deres våben mod internationale soldater, var et stort problem i løbet af de år, Nato-soldater kæmpede mod Taliban-bevægelsen.

Siden de internationale kamptropper blev trukket ud af Afghanistan, er denne form for angreb faldet betydeligt, men forekommer stadig.

I august sidste år blev to amerikanske soldater dræbt i Helmand-provinsen, og i april sidste år mistede en amerikansk soldat livet i en skudveksling mellem amerikanske og afghanske styrker i det østlige Afghanistan.

Det er ikke umiddelbart klart, hvem der står bag lørdagens angreb i Kandahar.

Taliban, der har udkæmpet et oprør, siden de blev væltet fra magten i 2001, har bebudet en forårsoffensiv og har sagt, at de vil udføre angreb mod nogle af de 13.000 Nato-soldater, der i øjeblikket er udstationeret i Afghanistan.

Af dem er de 9800 amerikanske soldater, men det antal ventes at falde til 5500 næste år, hvor general John Nicholson har planer om at mindske den amerikanske tilstedeværelse i landet.

Danmark havde soldater i Helmand-provinsen fra 2006 til 2014, men har i dag kun 86 mand i Afghanistan. De er for de flestes vedkommende baseret i hovedstaden Kabul. Dog er der i dag enkelte militære rådgivere udstationeret i Helmand midlertidigt.