Totalt bygningskollaps: Seks etagers beboelsesejendom styrtet i grus

I et boligområde i Nairobi er en seks etagers bygning kollapset. Tre børn og en voksen bragt til hospitalet

Indtil videre er 44 mennesker reddet ud fra murbrokkerne. Masser af folk hjælper til med redningsarbejdet. (Video: KTN News/AP)

Massivt regnvejr og oversvømmelser er efter alt at dømme skyld i, at en seksetagers bygning i Kenyas hovedstad, Nairobi, fredag er styrtet sammen.

Det skriver flere udenlandske nyhedsbureauer.

Bygningen kollapsede fredag aften. Videoen her er fra en kenyansk tv-station. 

Der er foreløbig ingen meldinger om omkomne, men ifølge den kenyanske avis The Nation frygter myndighederne, at mange mennesker er spærret inde, og sandsynligvis dræbt, under den nedstyrtede boligblok.

Som timerne går, svinder håbet om at finde overlevende i tide (Foto: AP)
Som timerne går, svinder håbet om at finde overlevende i tide (Foto: AP)
 

Indtil videre er 44 mennesker blevet reddet i live ud fra murbrokkerne og bragt til hospitalet, oplyser det kenyanske Røde Kors til AFP.

Redningshold er på stedet, og ifølge Røde Kors befinder mindst 150 personer, der boede i bygningen, sig uden for bygningen.

- Der er tale om et totalt bygningskollaps, siger Arnolda Shiundu, pressechef for Røde Kors i Kenya, til The Nation.

Live-optagelser viste fredag aften, at redningsfolk bringer overlevende ud forbi store skarer af nødhjælpsarbejdere og tilskuere. Andre redningsfolk ses slæbe store stykker af beton væk fra den sammenstyrtede bygning.

Ifølge Arnolda Shiundu strømmer mange mennesker til uheldsstedet, og hun beskriver sceneriet som kaotisk. Sikkerhedsfolk er på stedet, hvor de forsøger at genoprette ro og orden.

Det står endnu ikke klart, hvor mange mennesker der var i bygningen, da den kollapsede ved 18.30-tiden.

I mange dage har Nairobi været præget af kraftige regnskyl.

Og ifølge britiske BBC har lokale medier tidligere fredag rapporteret om, at mindst tre mennesker blev dræbt, da en mur, der adskilte den russiske ambassade og Kenyas forsvarsministerium, braste sammen.

Yderligere tre blev såret, skriver The Nation. Ofrene havde alle søgt læ for regnen ved muren.