Tre nye mellemøstlige lande er ramt af coronavirus

Afghanistan, Bahrain og Kuwait har bekræftet tilfælde af coronavirus, der nu har spredt sig til over 30 lande

Over 30 lande er nu ramt af coronavirussen. Det skaber bekymring hos danskerne, og afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra Statens Serum Institut forklarer her, om de har grund hertil.

Den smitsomme coronavirus, der har været i udbrud i snart to måneder, fortsætter med at sprede sig til nye lande over hele kloden.

Mandag har tre nye lande således bekræftet tilfælde af virussen.

Det drejer sig om de tre mellemøstlige lande Afghanistan, Bahrain og Kuwait.

Den afghanske sundhedsminister, Ferozuddin Feroz, oplyser, at en ud af tre patienter, der var mistænkt for at have virussen, er testet positiv. Personen er fra den vestlige provins Herat, der grænser op til Iran.

Coronavirussen har ramt hårdt i Iran. Her er i alt 12 personer mandag bekræftet omkommet som følge af virussen.

Rejste ind fra Iran
I Kuwait har myndighederne annonceret landets første tre tilfælde.

- Prøver, der blev foretaget på folk, der er kommet fra den iranske by Mashhad, viser, at der er tre bekræftede tilfælde af coronavirus, oplyser Kuwaits sundhedsministerium i en udtalelse på Twitter.

Det drejer sig om en 53-årig mand fra Kuwait, en 61-årig kvinde fra Saudi-Arabien og en 21-årig statsløs araber. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I Bahrain er én testet positiv. Det oplyser landets sundhedsministerium.

Ministeriet oplyser, at en 'borger, der ankom fra Iran, var mistænkt for at være blevet smittet med virussen baseret på symptomerne'.

Patienten blev overført til et sundhedscenter for straks at blive undersøgt. Her blev det bekræftet, at personen var smittet.

Wuhan lukket
Det omfattende udbrud af coronavirus begyndte i millionbyen Wuhan i den centrale del af Kina i slutningen af december sidste år.

Virussen er siden da blevet fundet i over 30 forskellige lande.

Selvom myndighederne i Wuhan tidligere havde besluttet at lade flere raske borgere forlade byen, er den beslutning mandag eftermiddag lokal tid blevet trukket tilbage.

Det skyldes, at beslutningen ikke var blevet godkendt fra højere sted, oplyser den lokale regering ifølge nyhedsbureauet dpa.

I alt er knap 80.000 personer blevet smittet med coronavirus, og omkring 65.000 af dem er i Hubei-provinsen, hvor Wuhan ligger. Over 2600 personer er døde som følge af virussen.

Der er endnu ikke bekræftet nogen tilfælde af coronavirus i Danmark.