Treårige Omrans billede gik verden rundt: Nu skælder hans far ud

Videoen af en lille støvet dreng, der netop havde overlevet et angreb i Aleppo, gik efterfølgende verden rundt. Nu giver drengens familie deres første interview siden

Hvad videoen imidlertid ikke viste var, at den lille dreng kort tid forinden så sin bror, 10-årige Ali, for sidste gang. (Video: AP)

Videoen af treårige Omran Daqneesh, der sad på et orange ambulancesæde dækket i støv og blod og med et helt tomt blik, gik sidste år verden rundt.

Få øjeblikke inden, videoen blev optaget, havde frivillige redningsfolk reddet den lille, syriske dreng ud fra familiens hus i en forstad til Aleppo efter et bombeangreb.

Videoen blev blandt andet brugt til at illustrere det syriske regimes brutalitet, men her - 10 måneder efter angrebet - fortæller familien, at de stadig støtter den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Det sker i helt nye interviews med flere Assad-støttede medier i Syrien og Libanon.

Omrans billede gik verden rundt: Nu er hans bror død

I interviewene skælder Omran Daqneeshs far de vestlige medier ud for at have misbrugt billedet af hans søn for at ramme det syriske styre.

Efter videoen var gået verden rundt, valgte faderen at klippe alt håret af sin søn, så han ikke skulle blive genkendt, fortæller han blandt andet.

En af de journalister, der har talt med familien, er syriske Kinana Allouche. På sin Facebook-profil, der følges af mere end 300.000 personer, støtter hun offentligt al-Assad. Og på et billede poserer hun stolt med en trøje, der har et billede af præsidenten på maven.

Kinana Allouche tiltrak sig sidste år opmærksomhed, da hun tog og delte et billede af sig selv med flere døde mænd fra Den Frie Syriske Hær i baggrunden. På billedet smilte hun stort.

Efter billeder fra interviewet med familien Daqneesh blev offentliggjort, er hun blandt andet blevet kaldt 'et monster og en terrorist'.

Tøndebomber, likvideringer og nødråb. Forstå kampen om Aleppo her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller