Annonce:
Annonce:

Trine Bramsen vil ikke bekræfte Pakistans hjælp

Pakistan hjælper Danmark med evakuering af afghanere, der har arbejdet for Danmark, siger pakistansk minister. Men det vil forsvarsminister Trine Bramsen ikke bekræfte

Trine Bramsen vil ikke bekræfte, at Pakistan kommer til at hjælpe med at evakuere afghanere, der hjalp Danmark i krigen. Foto: Ritzau Scanpix
Trine Bramsen vil ikke bekræfte, at Pakistan kommer til at hjælpe med at evakuere afghanere, der hjalp Danmark i krigen. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Trine Bramsen vil ikke bekræfte, at Pakistan kommer til at hjælpe Danmark med at evakuere de afghanere, som har hjulpet Danmark i krigen i Afghanistan.

Det fortæller hun efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn mandag.

- Jeg kommer ikke til at kommentere på tal eller samarbejder. Det her er rigtig vigtigt. Det er gået uhyre stærkt. Det, der har vores fulde fokus lige nu, det er at få så mange som muligt sikkert ud.

- Jeg kommer ikke til at gå ind i detaljer. Det handler om, at det er en yderst kompliceret opgave, og der skal være ro omkring den operation, der pågår, og at vi skal sørge for alle sikkerhed i denne sammenhæng.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at den pakistanske udenrigsminister, Shah Mahmood Qureshi, har oplyst på Twitter, at Pakistan ville hjælpe Danmark med at evakuere 413 afghanske statsborgere, der har arbejdet for Danmark.

Annonce:

Shah Mahmood Qureshi skriver også på Twitter, at han mandag talte med udenrigsminister Jeppe Kofoed om sagen.

Katastrofe
Et politisk flertal i Folketinget besluttede i sidste uge, at Danmark skal hjemtage en række afghanske personer. De har arbejdet for den danske stat i Afghanistan og frygter for repressalier fra Taliban.

Men på et møde med pressen foran Amalienborg mandag ønskede Mette Frederiksen ikke at svare på, om hun anser det for realistisk at få alle de mennesker ud, som Danmark vil evakuere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Hun henviste til, at kræfterne skal bruges til at håndtere den akutte situation.

- Det er rigtige menneskers rigtige liv, der står på spil lige nu, så vi kommer ikke til at kunne gå i detaljer. Men vi arbejder fortsat, sagde hun og kaldte udviklingen i Afghanistan for en katastrofe.

Talibans hastige fremmarch er kommet bag på mange, og derfor er det blevet et kapløb med tiden at få alle ud i tide.

Annonce:

Danske fly
Tidligere mandag oplyste udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at Danmark 'langtfra er færdig' med evakueringen af udsendte danske medarbejdere og lokalt ansatte fra Danmarks ambassade i Kabul.

Danmark har militære fly i Afghanistan, men de opererer under svære betingelser.

- Vi arbejder under ekstremt svære forhold, siger Mette Frederiksen.

- Jeg har ikke i min tid - og jeg har dog oplevet noget som statsminister - oplevet noget af den karakter, som vi sidder med netop nu, siger hun.

Statsministeren har noteret sig debatten om, hvorvidt Danmarks to årtier lange militære indsats i Afghanistan og udsendte danske soldaters død har været forgæves.

Og hun mener, at indsatsen har gjort en forskel.

- Jeg mener absolut ikke, at indsatsen har været spildt.

- Både hvad angår bekæmpelse af den internationale terrorisme og i forhold til at sikre, at afghanerne i en periode har kunnet opleve den frihed og de muligheder, som ethvert moderne menneske bør møde i denne verden, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: