Troede turister var jihadister: 12 dræbt under grillparty

Turistgruppe på i alt 22 blev angrebet, da de parkerede biler deres for at holde et grillparty i Egypten

Egyptens premierminister Ibrahim Mehleb til pressekonference mandag. (Foto: AP)
Egyptens premierminister Ibrahim Mehleb til pressekonference mandag. (Foto: AP)

Mexicanske turister, der blev dræbt i Egypten ved en fejltagelse, bombarderedes fra fly og helikoptere, oplyser den mexicanske udenrigsminister, Claudia Ruiz Massieu.

Mexicos ambassadør i Egypten har ifølge ministeren talt med seks mexicanere, som blev såret ved angrebet, hvor otte mexicanske turister blev dræbt. Ifølge de foreløbige oplysninger blev 12 personer dræbt - otte mexicanere og fire egyptere.

Turistgruppen på i alt 22 blev angrebet, da de i weekenden parkerede deres firhjulstrækkere ved en vej nær oasen Bahariya for at holde et grillparty. Oasen er et feriecentrum.

De mexicanske myndigheder siger, at de kun har fået bekræftet, at to mexicanere blev dræbt. Mexico har i et notat til den egyptiske regering udtrykt "indignation" over hændelsen.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, fordømmer angrebet i Egypten.

- Mexico fordømmer disse hændelser imod vores statsborgere, og vi har krævet en udtømmende undersøgelse af hændelsen fra Egyptens regering, skriver Peña Nieto på sociale medier.

Mexicanske diplomater er blevet sendt til Egypten for at bistå ofrene og deres familier.

Den præcise årsag til beskydningen af de fire firhjulstrækkere med turister er ikke kendt, men følge Egyptens indenrigsministerium troede en sikkerhedsstyrke, at turisterne var militante jihadister.