Turister blev advaret mod terror ved julemarkeder

For under en måned siden advarede amerikanske myndigheder mod at opholde sig nær julemarkeder i Europa. Især blev Storbritannien, Tyskland og Frankrig nævnt som mulige terrormål

Optagelser fra stedet viser minutterne efter, lastbilen pløjede igennem julemarkedet. (Video: AP/Privatoptagelser)

Det ville være forbundet med en stor risiko, hvis amerikanske statsborgere valgte at tilbringe juleferien i Europa. Især skulle de holde sig fra julemarkeder og generelt 'undgå store menneskemængder'.

Sådan lød den officielle advarsel fra det amerikanske udenrigsministerium, efter den amerikanske efterretningstjeneste havde modtaget 'troværdige informationer' om, at islamiske terrororganisationer ville forsøge at ramme populære julemarkeder rundt om i Europa.

'Troværdig information indikerer, at islamiske terrororganisationer fortsat planlægger terrorangreb i Europa. Især fokuserer de på den kommende julesæson og de begivenheder, der knytter sig hertil. Amerikanske statsborgere skal være opmærksomme på, at også selv-radikaliserede ekstremister og IS-sympatisører kan stå bag angreb i denne periode', stod der i advarslen, der blev sendt ud for under en måned siden og efterfølgende bragt i adskillelige udenlandske medier.

Advarslen kom kort tid efter, at seks mænd var blevet anholdt i Frankrig for at have planlagt et terrorangreb i Paris.

12 dræbt under angreb i Berlin
Et julemarked i den tyske hovedstad Berlin endte mandag aften i kaos, da en lastbil kørte ind på markedspladsen og uden at sænke hastigheden ramte adskillige mennesker.

12 har mistet livet, og 48 mennesker er såret - heraf flere alvorligt. Det oplyste politiet i Berlin på Twitter natten til tirsdag. Motivet kendes ikke, men politiet i Berlin efterforsker sagen som et terrorangreb.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt de dræbte eller sårede. Senest har de skrevet følgende: 'Fortsat ej melding om dk sårede, men for tidligt at udelukke. Følg lokale myndigheders råd. Meld ok til pårørende'.

Krimi Overblik: Det ved vi om formodet terrorangreb på julemarked

Sådan så det ud, efter det uhyggelige angreb (Foto: AP) Krimi Efter massakre: Modigt vidne jagtede formodet terrorist gennem byen

Krimi Ekstra Bladet i Berlin: - Folk lægger blomster og tænder lys

1 af 2 
2 af 2 Mandag aften kørte en lastbil ind på et julemarked i Berlin uden at sænke hastigheden. 12 personer har mistet livet, og politiet i Berlin efterforsker sagen som terror. Foto: Markus Schreiber/AP